klinik swasta?

hai sy nk tanya sesiapa yg ad pengalaman checkup dekat klinikswasta..setiap kali checkup perlu byr ke?kalau perlu byr range harga berapa?nk survey#firstmom

16 Các câu trả lời

of cos kena bayar awak if checkup dkt klinik swasta atau pon hospital swasta. checkup klinik kerajaan je kita xkena byr awak☺️. sy pon terpksa checkup dkt swasta sbb xboleh nk commit dgn wktu kk. sbb sy xley nk cuti kerap. boleh p hari mggu je. awak kena pandai servey. ada yg range dia murah. sy pernah baca dkt group ibu hamil fb. boleh cari yg ada package awak.🥰 mcm sy range sy selalu checkup 150-300. kalau bukak buku pink dia charge 150 ni tak termasok ubat awak. kalau checkup biasa dlm range 150. kalau kena ambik sample drh ke atau ada apa2 dia check dlm range 250++ mcm tu la awak. awal2 monthly checkup. nk dkt 30weeks 2mggu sekali. 36weeks keats 1mggu sekali. sama mcm kita checkup dkt kk.

2y trước

sama2 awak☺️

klu tmpt saya, dkt hospital swasta RM200 klu dkt klinik swasta dlm RM100 per visit. so saya pilih klinik swasta sbb lagi murah 😂 klu kena minum air gula pn dlm RM170 include cucuk ubat tahan muntah. so still okay lah bagi saya. so awk pilih je lah mana2 yg awk suka. lagipun saya pilih klinik swasta saya ni sbb scan dia pun murah. kot kot lah rindu nk tgk anak pn scan dia under sonobee. antara klinik yg murah utk scan.

Sy duk area kelantan Masa mula2 buka buku pink rm100 Minum air gula&sekali result darah rm150 Kalau add on ubat&vitamin ada kena tambah duit(sy makan ganilia&prenavit) Monthly checkup standby dalam rm100(termasuk semua sekali cek fizikal, urine, darah&scan)

Saya check up swasta paling murah 80. Paling mahal kena sampai 200 lebih. Setiap kali check up, setiap kali tu kena bayar and harga tu ikut apa yang kita check masa tu. Sekarang ni dah nak dekat due, tiap minggu kena check up.

2y trước

Tu dekat Klinik Annayla Pasir Gudang. Tu sekali je saya check kena rm80. Yang lain 100 lebih hingga 200 lebih sekali check up

masa tu saya check up ptama sekali dgn buku pink rm270 kli ke2 rm180 kli ke3 rm165 kali ke4 rm107 kli ke5 rm226 tpi gitu check up setiap kali scan laa mnum air gula ambil ujian darah cmtu kot ..last tggu masa beranak

kalau kat hospital saya dulu kat kampung baru, kl. setiap checkup range dalam RM100-250. dia jadi berbeza bergantung kalau doktor ada bagi ubat, atau doktor ada buat scan, atau buat urine test

Saya pun clinic swasta, dalam RM 150-RM 200 setiap kali check. Tak termasuk ubat2. Skg saya dah 35 weeks, check up dekat Hospital KPJ Selangor, RM 150 per check up.

mostly bwh rm200 skali visit.. klu awak xde msalah ksihatan, slalu nye sbulan skali je checkup.. klu ade msalah, maybe 2x sbulan..

Kat klinik swasta yg sy pegi tu, sekali dtg byr rm160.. utk scan dgn consultation doktor

saya checkup di hospital. tiap kali check mmg perlu bayar rm100 per visit