Nak kan kepastian

Hai sy nak tanya kalau baby 3 bulan boleh mandi air sejuk ke?

16 Các câu trả lời

Klu baby xde ape2 nyakit bkh je sis... mcm ank sy memg xblh mndi air sejuk.. sbb dye mudah selsema ngn bkahak.. jd dktr xsarankn ank sy mndi air sejuk.. tp klu musim pns tgh ary sy bg mndi air sejuk la.. pg ngn mlm memg air suam la.. umor da dkt 2tahun tp msih mndi air pns haa.. nk bt mcm mne... daddy dye plk ade penyakit asthma.. lg la kne jge2 kn..

ank2 saya lepas pantang semua dah ajar mandi dgn air sejuk.mula2 mmg nangis lah dah lepas tu ok je.nti klu nak kemana2 susah takde air panas.lagipun klu yg duduk kat bandar2 ni air paip tak sejuk mana pun mcm air kat kg.klu musim hujan sejuk sgt baru mandikan dgn air panas lah kesian jugak.😄

anak sy da 2month 13day...sy mandi kan air sejuk je..sbb skrg musim panas...sian dia melekit2...kalo mandikan air suam.. mesti dia xsegar... lepas mandi kn dia air sejuk..lgsg tak menagis..siap ley senyum2...pas mandi pakai kan minyak yuyi...terus lena.. dia pon selesa..

InsyaAllah boleh je sis... Baby sy pun sy mandi air sejuk jek... Cuma kalau time hujan n mmg cuaca sejuk sis mandikanlah dgn air suam nanti kesian pula anak tu... InsyaAllah blh je mandikan ank sis dgn air sejuk... 😃

Bergantung pada baby. Anak saya 4 bulan baru stop mandi air suam. Sekarang ni mandi air paip biasa je. Tapi kalau dkt kg sejuk ke, hujan ke mandi air suam jugak la. Kadang kita pun tak tahan sejuk, apatah lagi baby

Klau sy bg je tp kadang2 hehe sbb tak smpai hti tgok ank menangis sbb kesejukkn. Biar la org kata “bg mndi ank air sejuk tulang jd kuat” bergntung pd individu. Ada yg oky ada yg ta oky bg baby mndi air sejuk.

kalau boleh mandikan pakai air suam supaya dia lebih tenang & selasa..bila umur dia 8 bulan baru start ajar mandi air paip biasa..sampai sekarang umur anak saya 1tahun, saya mandikan dia air suam buat dia tenang

saya anak start 5bln mandi air sejuk tapi tak sejuk sangat lah bagi air panas sikit cakap suam pun tak suam cakap sejuk pun tak sejuk lah 😁

Awal lg nak bg mandi air sejuk, mandi air suam dulu. dah besar ckit br blh mandi air sejul itupun tgk keadaan n cuaca.

Boleh. Klau bby tu x de sakit ape2..tpi sgt elok bby mndi air sjuk utk kuatkan tulang daya tahan badan