Dari spotting hingga bleeding, normal ke?

Hai. Sy nak tanya, hari khamis lepas,sy start mengalami spotting coklat+pinkish. Jumaat d next day tu, sy pergi jumpa doc pakar n doc check semua ok. Takda masalah. Ada la ubat doc bagi. Tapi makin lama makin keluar darah mcm period, n start semalam dah start darah berketul tu. Next appointment 29hb ni, so adakah normal kalau darah mcm tu keluar? Sebab pernah baca n tanya orang lain, dia pernah mengalami "period" tu sepanjang kehamilan 1st trimester, n nothing harmful. Nak tunggu next appointment atau esok pergi je terus jumpa doc lg sekali? Oh btw sy dah start rasa mcm senggugut mcm period tu.. Is it normalll?? UPDATE; Sy dah pergi jumpa doc tadi, doc cakap its not a good sign. Tp the baby still there n ok. Tak mustahil untuk miscarriage, just consume ubat yg diberi je untuk kuatkan kandungan.. N sy baru 6weeks prgnant, still early.. Tq for all d response 😘

6 Các câu trả lời

Ikut pengalaman saya, pernah juga spotting 2 hari berturut, hari ke 3 terus keluar seketul. Esoknya saya jumpa pakar sbb senggugut tak berhenti dan doktor sahkan gugur melalui beta hcg. Sepatutnya 8w tapi hcg darah 4w. Kalau awak risau, mungkin boleh pergi check semula. Saya ada jgk terbaca orang yg ok saja walaupun spotting. Mungkin lain keadaannya

Kalau da kluar darah mcm period tu x normal sis.. sy dlu bleeding start dr pinkish ke darah fresh mcm period, & sy mmg keguguran. Tp ade je yg masi ok, 50-50. Threatened miscarriage. Sis byk kn bed rest, jgn byk berjln & buat kerja smpai penat. Insyallah akan ok. Kwn sy pon ada mcm ni, tp dia da slmt melahir kn baby.. ❤️

Sy pernah spotting 2x and bleeding 20hr..dh 2x p kecemasan time tu . skrg alhamdullilah dh 5bln. cuma time tu mmg tk rasa sggugut or apa2. drah keluar tak normal sis. kalau sakit perut sgt sila pegi kecemasan ye. lain org lain Kes nya

Bleeding with senggugut petanda gugur. Sy pun mcm tu. Lekas gi PAC ye

Nope. Jumpa doktor balik ya. Not a good sign when it come with cramp.

2y trước

Ok tq. Later jumpa doc balik..

tak normal ye. Sila refer ke hospital secepat mungkin .