Susu badan

Hai sy first mammy,baru 35 mnggu, nk tye normal ke da keluar susu bdan?

4 Các câu trả lời

Normal. Saya pun first mum. Ada susu since 20weeks saya perasan dah melekat kat baju. Until now 36weeks. Masih keluar kadang2. Tp selalu basuh & lap nips tau. Tak perlu picit/perah/simpan sebab nanti baby dah keluar baru directfeed. Cuba google bab pam susu sebelum beranak ni akan buatkan kita ada contraction awal which is takut terberanak awal. So 35w tu sabar sikit lagi nak cukup 37w! We are on the same journey!

10mo trước

okey tq atas prkongsian🥰🥰

colostrum tu sis. susu pertama byk khasiat utk baby da kuar nnti. sya time mndi ade picit2 jgk sbb risau tblock, kne rajin bersihkn puting msa mndi, kesat2 sikit ngn tuala basah kasi yg selaput putih tu hilang

10mo trước

sikit mcm tu je, tpi smpn pun, hihihi

normal sis. cuci bersihkan guna air biasa saja

10mo trước

terima kasih atas prkongsian🥰🥰

normal, jgn picit.

10mo trước

okey terima kasih