Hai! Sy baru 7 weeks pregnant. Normal ke kalau selalu rasa susah nak bernafas

Hai! Sy baru 7 weeks pregnant. Normal ke kalau selalu rasa susah nak bernafas & tidur sentiasa rasa terganggu?

9 Các câu trả lời

Ye sis. Tu antara perubahan pertama yg sy rasa masa awal pregnancy sblum test Upt dulu. Nafas mcm tercungap sikit.. mcm x cukup oksigen. Tanda lain cpt letih dari kebiasaan.. Sis mkn buah-buahan n sayuran bnyak ye sis. Klu dpt beli sendiri dulu vitamin2 mcm asid folic & zat besi lg bagus. KK nnt kasi iron tablet tu semua tp lambat... Mcm sy detect HB low ( kurang oksiden) skrg... Bahaya utk ibu & baby. huhu. Semoga dipermudahkan urusan kita semua..

betul rasa penat je, heheh, hari tu masa week 5 saya bleeding terus ke KK, sembang dengan nurse mcm minta nyawa, je,hahaha dia punya macam sesak nafas tu, da lah masa tu cek BP, amik terus 180 hahah , 3 kali cek tiga kali mencanak. haha, sampai nurse suruh relex bru okey, mgkin saya penat sama masa tu. Tapi nurse kacau2 dia kata nebes la tu. hehe.

Normal sis. sy pun sesak nafas & sllu pitam juga tapi skrg dah oky. rupa2 masa sy masuk hospital aritu sy kurang gula, kurang garam & air dlm badan.

Normal, nanti dah masuk trimester ke3 lagi la susah nak bernafas. Dengan panasnya, memang payah nak tidur malam

lebih baik pergi dapatkan rawatan sebab kita tidak tahu masalah kesihatan sebenar ketika mengandung

Sama sis, saya pun 7 weeks skng ni mmg kdg rasa susah nak bernafas mcm lemas kdg2 😂

Normal. Sbb paru2 kita dah dihimpit dgn rahim yg makin membesar.

Banyakkan minum air putih dan makan buah2an..

Baik jumpa doktor untuk check