Keguguran

Hai sis smua.. Baby saya dah keguguran ? nak tanya perlu ke kte berpantang?

29 Các câu trả lời

Kalau ikutkan tak perlu pun sis. Sy juga gugur dulu masa 14week. Cuma ambil makanan berkhasiat, jgn makan jamu, jgn angkat benda berat2, dan cuba jarakkan 4-6 bulan before pregnant semula. Sy lepas 3 bulan dah pregnant semula. Down jugak sbb rasa bdn belum kuat. Tp alhamdulillah pregnancy ok 😊 cuma kalau boleh better cukupkan 6 bulan biar bdn tu berehat dan recover betul2.

Pantang gugur kurang dr 3bulan 2minggu je. Gugur lebih 4bulan, bpantang mcm bsalin. Bpantang bersama suami xpernah dgr tp doktor sarankan mengandung slps 6bulan gugur spy rahim kuat. Ada org sblm 6bulan dah lekat balik (mmg xsalah tp takut chances gugur kali kedua)

Hi sis. Perlu sis. Dulu sy pantang 2 minggu. Jaga mkn, elak bersama suami dulu. Tambahan hati pun masih sedih. Sy fhm. Sy hrp sis tabah ye. InsyaAllah ada hikmah sbnrnya. Sis tabah ye. Stay strong. 💪💪

Saya pernah gugur masa 6Wk dulu, tukang urut suruh saya pantang 21hari. Tapi bila darah berhenti tak keluar dah, saya solat mcm biasa. Pantang tu sambung hehe

Sy 2 kli gugur.. First kndungn 6 bln bby mniggl air ketuban leaking.. 2nd 2 bln gugur.. Pntg mcm biass 44hari mkanan... Tgku, berurut

ya wajib berpantang selama 2minggu.. rehat kan rahim 3bulan kalo lekat awal itu nama nye rezeki

Slm takziah sis, kna mcm org lps bersalin jgak sis, g berurut... Jgn tgu nat msok angin

bpantang 2 minggu jika bawah 3bulan. 4bulan ke atas bpantang sperti lps bsalin

Kna pantang sis..doc ckp klau bleh nk pregnant blik bg rahim kuat dlm 3bln mcm tu..

Perlu tu sis..sbb keadaan keguguran tu sama jua dgn keadaan slpas kita melahirkn