Minta pendapat

Hai sis. Maaf kalau gambar kotor. Saya nak tanya, ada yg pernah ada spotting mcm ni tak. Kiraan kandungan anggaran 8 weeks. Saya xpergi klinik lagi utk cek. Nak tunggu 10weeks. Xda cramping. Masa lap je. Xmengalir. Sebab pernah keguguran 9weeks januari lepas. Terima kasih.#seriusnanya

Minta pendapat
25 Các câu trả lời

spotting macam ni normal dalam 2/3 hari tp kalau berlanjutan, pegi klinik. sbb saya masa anak first dulu 3 hari spotting sbb implantation, baby second lama spotting lepastu bleeding trus gugur. lekat yg ketiga takde spotting

2y trước

Ok baiklah. Tula mula2 risau. Lepas ambil ubat kuat rahim da xda spotting. Mula2 risau sbb pernah gugur kan🥺

Sepanjang mengandung, jika ada spotting even setitik sekalipun perlu segera ke klinik atau hospital. Jangan delay. Sebab spotting ada pelbagai sebab: 1. kandungan luar rahim 2. Darah implantasi 3. Ancaman keguguran

2y trước

Smalam sy 1st checkup . Alhamdulillah nampak baby2 bergerak2. 10w. Doakan ya sis sampai selamat melahirkan. Setiap minggu ada checkup sampai 14w nanti.

Saya pernah jd camni masa 12 weeks. Awal2 sikit lama2 byk macam darah period. Pi klinik dr cek baby smua okay then dr bg ubat kuat rahim. Kalau keluar lg byk better sis pergi klinik utk cek 😊

Sy pernah jd mcm ni..skrg dh x da alhamdulillah..sy pergi cek doktor doktor cakap implantation bleeding tp dalam masa yg sama dia bg sy ubat stop darah..kandungan skrg 3 bulan...x da dah mcm niey...

2y trước

Sy pergi smalam sis. 1st checkup. Doctor inject kuatkan rahim dan bagi duphaston. really need support for baby. Doctor support sampai 14w nanti.

Mcam saya. Saya pernah admit ward tapi doc cek dari bawah kandungan ok. Kemungkinan keputihan yg kotor2 keluar. Klau spotting or bleeding darah yg merah fresh baru bahayakan..

Sy pernah jd mcm ni jgak.. Sy terus pegi hospital sbb tkt jgak keadaan baby.. Alhamdulilah ok.. Tp better pegi walaupun x da cramp pegi jgak check better drpd x pegi check

sy penah alami masa 6- 8week. alhamdulillah naik 9w makin kurang dah. kalau bny better sis pergi hospital untuk check. sb sis pon ada sejarah

Saya kena mcm ni, trus pi klinik scan. Dr bagi duphaston kuatkan rahim. Apa2 kena check, nak tgk spotting tu luar ke dlm rahim.

sy pon camni gak sis . masetu pregnant 6week. .7 week kantung trun sendiri

saya spotting cm ni esoknye dh masuk labour room... tp time tu dh 38 week