Barangan Baby

Hai. Siapa sini dah 5 bulan pregnant? Ada yang dah beli barang baby ke? Boleh tau tak, uolls beli apa yang penting dahulu? #firstbaby

56 Các câu trả lời

Sy barang baby 1 pon x beli lg. Baby cot cousin bagi pinjam so xjadi beli lah. Tilam baby mak kata nak jahitkan tp rasa mcm nak beli lain je. Sy punya bengkung je dah beli 😅. Esok baru nak tgk barang baby kat kedai.

5y trước

Seminggu lg nak masuk 6 bln 😁😁

Sy dari 4 bulan dah start beli sikit2. Nak beli hujung2 takut nnt dah tak larat jalan & rasa mcm byknya kena keluar duit. Beli sikit2 xla rasa sgt. Sbb sy suri rumah, kesian suami nak keluar duit sekali gus.

Sy dh start beli.. Baju every month beli, pampers size s. Sis jgn beli byk pampers size newborn. Pastu barut, towel, kain bedung, motten semua. Sikit2 je beli.. But every month after gaji akn beli lg. Heheh

Sy baru je hbis shoping dgn husband. Excited rasa nak borong smua. 😅 . Husband tgok je. Dia layan je kehendak isteri ni. Hehehe. Next nak redy beli stroler. Baby cot. Baby car seat. And lampin2. Hehe

5y trước

Ya.. 😅

Baru masuk 5 bulan. Belum beli pape lagi ni. Ingat nak tggu sikit lagi baru beli semua sekaligus. Tp kalau sis nak start beli sikit2 okay dah. Nanti takdela penat nak beli semua sekaligus kan.

Mungkin bila msuk 6 bulan gitu,sya start beli brg2 penting utk ke hospital..takut nti bersalin awal kan 7 bulan..smoga covid19 cepat2 la pergi,supaya pkp tak berlanjutan..susah nk kluar.

Beli barang nk bwak g hsptal.. Pada masa yg sama standby jgk brg dia nt kat rumah.. Tp yg lebih penting beli utk g hsptal dlu siap2

Saya bru beli baju je hehehe bru nak masuk 7bln,tapi famly cakap da blh pack brg letak dlm kereta.. Takot2 emergency.. Doakn yg baik2 je la kan mummy2 smua😊

awal2 beli baju newbornmitten n socks kapas kain bedung pampers tuala baby wipe tissue dulu spray air ni yg penting guna mase msuk wad nt😊yg lain2 kemudian tkpe..

5y trước

https://chat.whatsapp.com/7n6V0HZxREv9ZllaFEy7kw

Sy pun bercadang dgn husband nk g beli hujung minggu ni, beli baju2 baby je dlu.. Nt da sarat takut xlarat, skrg pun da skit pinggang je ni...huhu