Barangan Baby

Hai. Siapa sini dah 5 bulan pregnant? Ada yang dah beli barang baby ke? Boleh tau tak, uolls beli apa yang penting dahulu? #firstbaby

56 Các câu trả lời

Awal2 ni cari baju2 dulu. Newborn beli 8pasang pun cukup dah. Sebab nanti ramai orang bagi hadiah baju baby. Lagipun baby cepat besar. Pastu kain bedung ambik yang cotton muslin sebab besar. Yang lain basic nak guna masa pantang (barangan mandi, diapers, barut, tungku baby, minyak telon, mittens & booties, topi, set tilam). Nanti dekat2 due baru cari barang berpantang sis 😘

Saya 4bln dh start beli sikit2.. Setakat ni brg yg dh beli.. -baju NB -romper -tuala -bedung -kain lampin -tilam baby -bantal menyusu -buaian Anak bongsu dh umur 14thn.. So, brg baby mmg xder lansung.. Semua kena beli baru😅 Beli sikit2 x terasa sangat.. Brg bnyk ni pon dh habis dekat rm600.. ☺️Lain org lain cara.. X larat nk gi shopping.. semua beli on9 ja..

Time 5bulan saya start bli baju2 baby, carseat, stroller, bengkung n stokin pantang, barut, wipe tissue, selimut, napkin, mitten booties, portable bed, breast pump, botol susu, bottle n food warmer, kain batik n swing leaf. Sebab kebetulan hujung bulan 12 n awal bulan 1 aritu byk sale. So skrg 6bulan n moving forward just tambah sikit2 je.

Mcm sy 5 bulan hritu survey je dlu tgok harga..dah msuk 7 bulan bru beli..mmg sy buat list keperluan ap je y nak..ank first tapi sy ikut bajet excited tapi berpada2 gtu..bju pun dlm 5 helai je kalau ad offer pun beli size bsar..shopee sy hnya beli carseat, set tilam + beg, bengkung ngan set pantang..y lain sy beli kat kedai brngan baby..

Sy nk masuk 6 bln dh... Baru beli baju baby je. Duk survey carseat.. Tp yg murah2 byk dh habis stok. Tggal yg mahal2... Next month plan nk beli bakul, besen mandi, container utk baju baby. Next 2 month plan nk beli katil plak... Slow2 beli. Brg mummy dia pantang pon xsurvey lg... Rasa mcm dh xlama je nk beranak.

Sy dah start beli sikit² 😆 macam baju tido , rompers , bedung muslin , towel , hanger baju dy sebab nanti nak basuh baju dy so sy beli awal² , barut buat sendiri , beli kain and upah orang jahitkan , beli set berpantang , insyaallah bulan depan baru start beli kelengkapan dy semua sekali 😍

5y trước

join group https://chat.whatsapp.com/7n6V0HZxREv9ZllaFEy7kw

Sy dh dekat nak masuk 6 bulan...apa2 persiapan pon xbeli lagi...baru plan nak beli ngan suami...tgok brg2 n pilih depan mata...tapi memandangkan PKP dilanjutkan...nampak gaya kene lah cri online...tapi mood kelaut sikit😅😅...harap cepat2 lah Malaysia sembuh dri segala penyakit😌😌

Sy preggy 26w, blm beli pape. 2nd baby tp masih terpinga pinga apa nk beli dulu 😜. Brg lama ada lagi, tp dkt rumah kami. Skrg terkandas dkt rumah mertua.. Apa yg kurg / takde, tak pasti. Tak buat lists lgi.......😌 Hrp dpt blk rumah kami, kemas, prepare & beli barang yg kurg😁

Kalau bby xbnyak guna pkaian tu. Sy dlu anak first 10psng baju sekali 2,3 sja terguna lpstu mcm cpt btul bby mmbsar jd yg lain trs xmuat dah. Jadi untuk anak kdua yg bakal lahir bln depan ni sy guna baju bby kakak dia sja hahaha. Jimatla mmbeli baju, tngal kprluan sy sja

Saya beli sikit2 sis..sekali beli nnti mesti terasa duit byk kluar..beli sikit2 tak terasa..saya pun 5 months dh start beli online..hehe..set tilam baby dgn almari baju baby..dh hbis pkp nnti baru beli baju2 sebab klau beli online tkut kain tk sedap pkai..🥰

4y trước

Sis beli almari baju baby di mana??boleh bagi sy link nya x??tq