Cyst sewaktu mengandung

Hai semua..saya nak tanya la.. Sebelum mengandung saya xde ape mslh.. Masa mengandung pulak tetibe saya ade cyst.. Mase scan 5week,7week xde ape² pun.. Semlm saya baru checkup utk 9week kat klinik kk..then doc scan.. Lpstu doc bgtaw saya,saya ada cyst😣 3cm..then doc buat surat utk refer hospital..saya xpuas hati saya prgi klinik swasta utk scan skli lagi.. Mmg betul ada..doc pun pelik mcm mana boleh ada..sblm ni tak ade pun.. Mcm mana cara nk kecut kn cyst?#firstbaby #1stimemom #bantusharing

1 Trả lời

1st puan kena pastikan dri puan tidak alami stress..biasa cyst ni trjd dsbbkn mslh hormon..kekdg dsbbkn stress pn blh jd mcmtu.. 2nd kena mkn..mknn berkhasiat...puan blh tgk dkt wall sy..sy pnh share ttg pemakanan blh kita ambil dan tidak bg mslh pcos..fibroid n cyst.. 3rd..mkn mknn yg berkhasiat dan seimbang...in shaa Allah cyst akn mengecil bila naik bulan seterusnya..jnji puan jg pemakann yg puan ambil spnjng kehamilan..mg dpmudahkan segalanya..aamiin