anak tidur lena

hai semua...saya ada soalan..anak sya setahun 8 bulan..Boleh tak kalau waaktu malam sy tidur kan anak dalam buai elektrik lama, tapi x laju..dia ssh nak tdr kalau x di buaian. tq

1 Trả lời

jgn biarkan anak tdur dlm buai lama2 .. tkut nanti kita terlena atau x sedar dia terjatuh tkut nanti besi buai tu terkena dorg .. try biasakan dia lepas je tertdur dlm buai trus bawa tdur bawah dhtu smbung tepuk2 .. sya buat mcmtu lama2 anak sya dah biasa mcmtu .. lepastu sya slow2 tdurkan dia dgn tepuk2 je .. lama2 dia biasa tdur sndiri dah .. letak kipas dpan dia , bagi susu , bagi puting bantal x lama dah tdo sndiri skrng ..