Buaian bayi

Hai assalamualaikum, sy nak tanya kalau anak dh biasa tidur dalam buaian nanti nak pergi mana2 overnight jln tanpa buaian susah tak nak bagi tidur? Sy risau nak bagi anak buaian tp kesian plk dgn anak tidur siang tak lena mlm lena je 😔

1 Trả lời

Hai waalaikumussalam puan. Kebiasaan macam tu. Tapi terkadang tengok anak juga puan. Lain anak lain pembawaan. Cuba biasanyakan tidur dengan puan. Maksdmud saya tidur diriba dengan penyusuan. Jangan cepat keluarkan puting susu puan dr mulut baby. Sebab baby saya pun berbuai juga. Tapi masa 1st, memamng xberbuai. Sebab dia rasa seperti di sisihkan. Sebab terbiasa tidur di riba saya @ di lengan saya. Semoga berjaya puan. Ala bisa tegal biasa. Kayuh perlahan2 tidurkan anak. Kalau boleh bedung dia. Baik tidur siang mahupun malam. Berbedung baby rasa lebih tenang.. Mcm dlm perut mommy dia. 🤗 #TAPSupermoms