33 weeks baby mengeras

hai semua..hari ni sy pergi TCA KK, masa jumpa misi baby dok mengeras..normal ka? misi suruh pantau, kalo rasa kerap kena p hospital.. ada mummies y ada pengalaman macam ni ka? boleh share pape tips dengan sy..

1 Trả lời

bukan baby yg mengeras. rahim yg mengeras. atau dipanggil contraction. trimester 3 mmg akan kerap rasa sebab rahim nak bersedia untuk bersalin. time ni dipanggil kontraksi palsu/braxton hicks. boleh buat bacaan sendiri kalau nak tahu lebih. tapi ianya normal. kalau kerap dan berlanjutan lama baru kena pergi hospital