tips nak naikkan hb

Hai semua.. Hari ni checked up hb drop dari 12.3 ke 10.3.. Nurse sampai check 2x sebab pelik nape drop sgt.. Ada tips nak naikkan hb tak..?

18 Các câu trả lời

Sy pon mcm sis jgk... 1 je jgn skip vitamin yg doc bg

5y trước

Tak pernah skip lg...huhu

zincofer jgn skip & cara pengambilan mesti betul.

5y trước

Sy makan obimin..sebab tak boleh telan zincofer...obimin pun nurse suruh mkn mlm skrg ni..so 2x sehari

Bnykan mkn syuran hijau dan mnum jus buah

5y trước

Rasa dah mkn byk da sis...huhu

Mkn kerang, hati ayam, bayam

5y trước

Baik..thanks ye😄

Makan iberet, bayam, brokli.

5y trước

Thanks😄.. bayam merah boleh ke, ke tak kisah

Jus delima, jambi batu

5y trước

Jus delima gulsan boleh ke?

sblm tido makan kurma+susu

5y trước

Baik..thanks ye

drop mungkin sbb sis pnt sgt . pnt pon bole buat hb drop sis . lepastu sbb janin mmbesa akn tmbh bnyk janin serap drh merah kita . sis bole amal kn mkn kerang bnyk . sayo bayam mkn tpi jgn yg trlampau msk tu sbb sayu yg trlebih msk zat dy ilang . bole juga cri pati delima atau lg bgos cri original air delima . bkn air buahan dlm kotak2 tu ye sis . tu awet . sy mksd kn original . delima mmg sgt bgos naik kn hb . sy pon ank prtama n kedua amal kn tu je .

5y trước

Aamiin