hb drop 10.0

moomies ada tak tips nak naikkan hb? haritu first checkup hb 11.9. ni drop sampai 10.0. saya sejenis tak makan sayur 😣#pleasehelp

7 Các câu trả lời

Sis boleh try makan jambu batu, buah naga, pisang, kismis, kurma dan banyak lagi. Cerr sis google. Macam sy kurang juga makan sayur. Bayam dan hati memang takleh telan langsung. Tp sy makan makanan yg sy tulis tu. Then ubat yg nurse bagi mesti makan tau. Kalau makan ubat pagi2 masa perut kosong. Minum air limau masa makan ubat tu. Tunggu sejam gitu baru sis breakfast. Macamtu cara sy. Nurse yg sarankan. Tiap bulan hb sy makin naik sis. 8 naik ke 12. Sis boleh try

2y trước

Ya sis. Nurse yg sarankan. And tiap kali sy check up nurse kan ingatkan jugak cara makan ubat camtu. Kalau sy guna limau kasturi je sis. Jgn tambah gula ye.

try mnum jus mamariam... lpas tu shri sblum g klinik.. elakkan mkn bnda msam2... bleh jgk try mkn jmbu batu dgn buah naga... ☺️

Klaau xmkn sayur boleh mkn buah,mcm buah naga,daging kambing atau hati ayam juga boleh membantu

Sy makan maltofer fol. Lepastu boleh amalkan makan jambu batu dan kacang kuda

hb Sya drop dri 13 Smpai 9.8 tiap hari minum ubat tapi hb xnaik2

2y trước

awak boleh baca replies tu ada yang suggest minum dgn air limau hehe

dh cuba makan iberet folic tak?

2y trước

dlu time anak first, nurse bg sy iberet folic.. yg kali ni, kena makan zincofer.. nurse kata zincofer lg bagus dri iberet.. cuba consult dgn doc smada blh mkn iberet atau zincofer tak..

Makan buah delima