Bersalin di hrpb ipoh

Hai semua..boleh saya tau pengalaman ibu ibu yg bersalin di hrpb ipoh?

2 Các câu trả lời

Sy bersalin bln 2 thn ni. Kena pakai mask 24 jam termasuk bersalin normal tp sy x boleh bernafas so letak bwh hidung. Hanya dibenarkan buka bila mkn minum/di tandas. Husband tak boleh masuk wad. Labour room tak pasti suami boleh masuk ke tak sbb sy bersalin 4am masa suami tgh syok tidur dkt rumah. Suami boleh hantar brg pd guard utk beri pd wife. Sy bersalin induce, kena tggu air ketuban pecah baru nurse tolak labour room sbbnya nurse suruh sy tggu lg 10 minit katanya labour room penuh at 4am tu tp masatu x sampai pun 8 minit. Sampai je labour room sorg nurse seluk dia kata dh boleh teran. Dia tggu, assist, tlg gunting, sambut bayi & keluarkan uri, darah beku & jahit serta tlg pakaikan seluar dalam & pet. Syukur sy dpt nurse pandai jahit tp sejam lebih juga sbb nk dkt 40 jahitan. 4am tu sy yg paling bising dkt labour room. Tak tahu mcm mana nak teran secara senyap. Tak sure ada org lain ke tak tgh bersalin mcm sy tp dgr suara anak org lain sorg je. 5 jam kemudian lps bersalin baru ad nurse dtg dkt labour room minta pakaian bayi & boleh masuk wad dgn bayi. Tapi ada org sekejap je mcm sejam kemudian dia dh naik wad dgn bayi so depends pd baby & mom. Nurse tak mandikan bayi. Mungkin boleh minta nurse mandikan. If baby kuning mom boleh room in dgn baby jika ada kekosongan katil. Susu formula pihak hospital siap bancuhkan utk baby kuning setiap 3 jam klau x silap. Boleh pinjam bedung hospital utk susukan baby (lap mulut baby). Ada byk. Ada juga Dr pakar round so boleh tanya mcm2. So far ok. Cuma Dr yg cek bukaan kata bukaan 6 cm sy x bertambah2 sdgkn sepatutnya bertambah & nurse suruh tggu 10 minit tu kurang senang sikit sbb kita tau bayi nak keluar sgt dh waktu tu tp perlukan bantuan. 11 jam tahan sakit sejak induce belon. Lega dpt tgk & peluk baby. Semoga pengalaman sis indah.

2y trước

allahu..terima kasih sis cite pengalaman🤗🤗 moga kebaikan berbalik pada sis inshaAllah

tk besttt

2y trước

yekee adui..sy dh laa ank first takot pulak