5 Minggu Keluar Darah

Hai Semua.. Sy Pregnant 5 minggu.. Tapi ada darah kuar.. Dah 3 hari darah kuar.. Warna coklat pink².. Tak de ketul² pun.. Semalam dah g klinik.. Dok ada bagi folic acid n daphuston.. Tapi darah masih tak benti lagi.. Ada kah ini normal? Sy tak de pengalaman.. Ni kali kedua pregnant.. Yang pertama hari tu keguguran.. Tahun lalu.. Tolong sy.. Risau sangat..

10 Các câu trả lời

Pergi je hosp trus...hosp ada dokt pakar sakit puan..itu lbh baik..rahim kita x semua sama...sni bg pndapat je senang citer gi hosp..dokt pun ckp any bleeding masa pregnant trus ke hosp...

Bedrest sis..masa 6w sy keluar darah fresh 2 hri dan coklat dlm 2 mggu..doc bg duphaston..alhamdulillah sekarang dah 16w..sis jgn buat kerja sgt..bykkan berehat dan doa byk..

Sama cm sy sis.. Still ade lg spotting.. Bykkn rehat.. Doc tu sndri ckp.. Xsemua bleeding 2-3hari trus hilang.. Ada yg lama.. Tp kandungan sihat.. Yg penting kena byk rehat..

Macam saya masa 5weeks walaupun darah tu setitik duaa. Terus immedietly pergi hospital. Jangan tunggu.

Wish you all the best. If possible, ask your doctor to have thrombophilia check, auto immune check.

bnykkn rehat sis..jgn wat keja lg..klu drah still xstop better sis pg hosp cpt2

Please check again with the doctor. It’s not normal to bleed so much.

Please go see a doctor immediately

Cepat jumpa doctor kak!

Syor gi jumpa doc