bleeding/spotting

hai mommies..blh share pgalaman x siapa threatened miscarriage yang selamat?? saya 3 hari lps bleeding terok siap ada darah ketul kecik.. tp after that darah kurang n xde ketul dah.. after 3 days darah coklat pucat pulak kuar tp xbyk.. adakah itu petanda baik?? sebab doctor kata just wait n see for 1week n dia kasi ubat kuat rahim..doakn baby sya selamat ye #baby1st #7weeks1day

12 Các câu trả lời

Saya pernah kena threatened miscarriege. Sekarang dah 10weeks. Darah saya masa tu lagi keluar banyak. Darah ketul sangat besar. Pergi hospital terus dokter suruh tahan wad hampir nak suruh cuci. Then bilaa scan ikut bawah masih ada heartbeat. Lepas pada tu balik rumah still lagi ada darah but tak banyak just darah ketul sangat kecik warna brownish. Then repeat scan lepas 2weeks dokter scan baby sihat okay heartbeat pun okay. Kena banyak bedrest. Suami amat kena selalu ada. 3 hari dokter bagi mc saya bedrest je

Saya 2 kali bleeding..time 6w masa tu, mmg ade ketulan kecik mcm darah period, terus cek kt klinik, ade kantung tapi tak nampak apa2 lagi..doktor bg ubat kuatkan rahim, lepas 2 minggu doktor suruh datang cek balik..alhamdulillah dah nampak heartbeat..kali kedua spotting time 11w tapi alhamdulillah ok jugak..yg penting kurangkan kerja berat, bykkan berdoa dan bercakap dengan baby ye sis😊

Sy sama macam sis tapi brownish blood.. Lama jugak.. Harini datang esok lusa x datang tapi hari seterusnya datang.. Telan ubat kuat rahim.. Now alhamdulillah darah tu dah x kuar.. Doakan anak yang kita kandung ni selamat hingga dilahirkan..

Sy tnya doktor td...kebetulan saya g sbb saya bleeding...tp saya x de rezeki dah miscarriage....biasanya untuk treathen miscarriage doc aka bg ubat kuat rahim untuk slmtkn bb

5y trước

Ya semoga bb sis sihat sihat sahaja....

I had threatened miscarriage at 4.5 weeks but no spotting or bleeding. Just painful cramps. I took Duphaston until 12 weeks. Then ok.

rhat bnyk2 n jgn wat keja brat..ubat jgn skip yer sis..in sha Allah bby sis kuat..smoga slmat smuanya

alhamdulillah semua nya selamat ni soklan sy 4bln lps 😁 tq semua doakan

5y trước

makaseh.. awk pon sama tc ☺

Wishing you good health and a smooth pregnancy.

Boleh tnya doktor sis lebih baik

doa banyak2 ye sis

5y trước

ye terima kasih ☺