Hai semua, saya tengah pregnant 38w 2hr bby kurang aktif. Pegi hospital kena admit check dh bukak 1cm. So kena tahan sampai bersalin atau bole balik?

1 Trả lời

biase doc pantau dlu..sy dlu 35 week smpai 36 week doc hold kat wad..tu ank sulong..ank no 4 plak 36 week bby kurang aktf..klu grak slow alus je..perut mngeras.so doc decide sy kne bersalin tkut jd pe2..myb sis doc pantau dlu camne..klau jantung bb ok sume..xde contraction myb blh blk