buaian dan puting

hai semua salam..nak tanya pendapat semua mommiess kt dlm ni..ada kesan ke klu baby isap puting?laki sy bising bila sy nk try puting kt anak..sekarang anak suka menghisap jari2 dia..lps tu buaian..bila sy ckp anak tido dlm buai terus org kecam..ckp nanti anak nk pg mana2 anak crk buai..mmg ada kesan ke?mama sakit kepala..

35 Các câu trả lời

Anak sy dua2 isap puting dgn tdo buai.. Yg abg skrg nak4thn still isap puting tapi dia puting msa nak tdo je, adik pun sma, tdo buai pn kdg2 je yg adik tupun siang, mlm tdo katil.. Kalau g mna2 biasa ja sng je tdo, sy mcm sis jg la yg kecam kluarga tapi sy x ikut pn sbb anak ni meragam kta yg skit kpla jd tu la solutions nya.. Xda pn gg anak sy jd jonggang cantik ja gg dia rata.. Xda pn susah tdo klau g mna2.. Bole ja tdo sndiri😊

baby sy tidur dlm buai, masa dh 30hri.. sbb bby sy memng kuat terjaga kdg bngun 1 smpai 5 pg.. last try dlm buai.. Alhamdulillah... lps dh berape bulan.. masih bgi tidur buai, tpi bile perlu je..now bby dh 10buln 9hri...tkde guna buai dh.. tidur ats tilam lena...bby sy lau puting tk nk ajar tpi lps bgi susu dn lps kan botol nngis.. bgi juga puting.. smpai sekrg tpi waktu tidur saje... bt mane yg terbaik bt bby sis 😊

mommy boleh follow fb baby language..kalo pasal bg puting n buaian ni, ianya bgantung pd diri mommy sendiri..kalau puting boleh buatkan bby kita diam, tak merengek..apa salahnya..pastu kalo buaian tu, ada bby yg tido lebih lama n lebih nyenyak dlm buaian..bg sy, kita sbg parents yg kena tentukan utk anak kita..kita jugak yg kena hadap bila anak kita tak tido nyenyak ke hape..kita lebih tau mana yg sesuai utk anak kita 😁

Anak2 sy semua isap puting n duk dalam buai. Tapi sy hanya ajar puting, waktu tido n waktu sy pump susu, sbb sy EPMOM. Dari dia menagis melalak tunggu sy pump susu, sumbat puting dlu. Diaorg lepaskan puting pn umor dlm setahun gitu. Buai sy ajar jgk. Tapi kalau jenjalan, balik kg x de masalah. Blh je tido dibawah. Nak tido buai siang hari boleh lah. Sbb abg2 bising. Mlm2 boleh ajar tido katil terus

5y trước

buat masa ni takde masalah tido mana2..buai @ tilam..kadang tu tgh sebok kt dapur tgk2 dia da lena dpan tv..

Le..tak yah sakit kepala..jawab je ngan org tu..skrg bukan zaman kolot lah come on..kan ada jual buaian letak kat lantai tu..tinggal panggil kucing tekan2 buai je😉...kalau puting pula,i think its not the problem..kalau benda tu merbahaya sya rasa takkan ada produk ni..solve prob..jangan nak merumitkan benda yang remeh kata ngan org tu..☺ok sis..tak yah sakit pala lagi ye..

5y trước

Yeke suami sis mcm tu..nasib suami sya tak..suami sya kalau bab menolong kat rumah boleh sama taraf dgn orang gaji😂..tinggal sya goyang kaki je..dulu husb pemalas gak,tapi semenjak sya nak lari dari rumah cakap ngan dia,baik sya hidup single tak yah kawin,sama jugak mcm hidup single skrg ni..terus husband mcm terasa perkataan sya terus automatik jadi amah😆rajin tahap gaban...tetiba lagi sya pregnant,rajinnya mengalahkan dbkk😂..cuba sis pancing2 husb sis..sya guna taktik ni,husb sya terus takut.tak tau lah kalau husb sis.🤗🤗

Hii, utk part tido dalam buai tu kalau blh masa memang perlu je letak dalam buai kalau die masih dapat pujuk utk tidur dekat tilam biar je kat tilam. Utk elak dia bergantung pada buai . Part puting tu anak saya masa tidur je nak puting kalau bgn tak nak puting . Dia nak lelapkan mata ja dengan puting tu. tu pendapat saya 😊 saya baru anak pertama.

Baby sy puting xmau, buai pn dia xmau.. dulu xnk bg tp sbb dia nk mengempeng je bila tdo n akn jga bila terlepas nipple, smpai sy xleh nk buat apa², last² decide nk bg puting n bg tdo buai tp hampa.. nk masuk buai pn kena bg dia mamai² dlu bru leh angkat masuk.. kalau x, 24/7 nk kat celah ketiak.. sy naik pening cmne MIL sy nk jga nnt..

5y trước

Sme la kite.. klo la breast ni bole tgl.. hehe Grau

yep. baby klau dh selesa tdo dlm buai. mmg kne cadang buai la. puting pula akn jd habit smpai die 3 4tahun. susah nk pisah. I ank sulong dpd 6beradik. so yep. mmg lau xde puting ngn buai mmg susah die nk tdo. utk ank sy.. sy kalau blh nak ajar die tdur atas tilam mcm tu je lepastu try bg toy yg utk gigit2 tu..

Pada sy baik hisap jari dari puting...doc gigi pn ckp xelok bby hisap puting tkut gigi x cantik...psl buai plk anak sy ok je xde plk merenget mintak buai masa nk tdo klau g mana...janji de org yg sanggup dodoikn...biasa'y org yg bising² nie dia x sanggup nk dodoikn bby tue je s'benarnya...😏

saya rasa oke ja sis.. beby saya berputing(isap sampai terlina. bila tidor kita bagi lepas lh) buai plk bagi beby tidur lena.. kita senang buat kerja.. (beby saya jinis yg kuat nagis, manja sikit bila suda rasa buai skg oke.. senang kita nak buat kerja rumah..)