buaian dan puting

hai semua salam..nak tanya pendapat semua mommiess kt dlm ni..ada kesan ke klu baby isap puting?laki sy bising bila sy nk try puting kt anak..sekarang anak suka menghisap jari2 dia..lps tu buaian..bila sy ckp anak tido dlm buai terus org kecam..ckp nanti anak nk pg mana2 anak crk buai..mmg ada kesan ke?mama sakit kepala..

35 Các câu trả lời

Anak saya mmg tido buai, Alhamdulillah, pegi mana2 tak de minta buai. Klu dh ngantuk tu, dia tido je walaupun diriba. Klu bab puting susu pulak tak tau la sbb anak sy mmg tak suka hisap puting susu. Dia lg suka hisap jari. Sy biarkan dia hisap jari pastu basuh dan lap.

Anak sy dr umur 3 bulan tidor dlm buai smpai umur dia 6 bulan,memang susah klau dah bg dia tidor dlm buai,nak kemana mmg dia xnak tido kt riba kita,nak buai jgk,susah sis nnti,skrg Alhamdulillah... Sy dah pisahkan dia dr buai dia tu..tido bawah lenis snang

Anak saya tiga2 tido buai dan hisap puting. Dlm 5/6bln akan stop sendiri. Part tido buai tu selalu amikmasa dlm setahun lah. Sbb bila budak dah meningkat besar dorg akan lebih manja dan nk berkepit so akan stop buai. Tahan jelah dlm masa setahun tu😂

Ank sy hsp ptg dari baby sapai skrg,Gigi tmbh xsama Dan lmbt ckp..puting tu ibarat kwn baik dia..kalau blh elakkan..Bab buai,ank sy tdo buai dri dlm pntg lg, alhamdullilah umr sthn xtdo buai sy ajr dia tdo bwh sbb prnh ank mengamuk nk tdo buai

Saya pnya anak xpenah pakai puting & buaian dri baby.. skrang 3tahun suda umur ny.. alhamdulillah xbyak urusn.. dya pndai tidur sndri klau suda baring d sofa ka, tilam ka.. jgn besakan anak mcari ssuatu la yg xbaek pun utk dorang..

Saya tak bagi baby puting sebab takut dia tak dapat explore through jari dia yang sepatutnya dia hisap. Buai saya tak beli sebab malas nak angkat dia nak bagi susu jadi sentiasa pelok kalau dia tidur.

5y trước

bby sy isap jari dia mcm nk jari tu putus je..mmg bebetul dia isap..klu dpt nk 10 tu masuk jari..buai tu sy beli sbb sy masak sy bole tinggal dia dlm tu..tp bila org ckp nanti anak crk buai tu mcm eyhh kenapa..bkn 24 jam dlm tu kan..

klu sis bgi ank sis pki puting..nnt blkg hri ggi baby sis tu tda rata..mcm ada ronggak sikit..pasal buaian tu susa nnt sis p mna2 pksa bawa buaian sbb dia da biasa tdr dlm buaian kn

Puting sy cri yg orthodontic... Alhamdulillah Gigi anak sy cntik je... Buaian plak sy guna bouncer je.... Ad jenis car seat yg boleh jadi bouncer beli tu je jimat...

5y trước

Puting tu rupe mcm biasa je... Jenama pureen pun boleh.. dekat label tu dye akan tulis orthodontic.... As stgh puting X tulis... So jgn ambik yg tu

Bg anak isap jari pon kena tgok2 jgk,tkt jari dia kotor lepas merangkak kan..lap lah selalu dgn tisyu basah klau mls bsuh

Saya bagi buai bila perlu ja..puting tkde bagi langsung..tknk ajr..lagi 1,tkot nnt gigi tumbuh tk cantik..