Berat naik trimester pertama

Hai semua.. Normal ke berat badan naik mendadak masa trimester pertama ni, naik 1.5kg dari 3 minggu lepas..sy baru pregnant 5 minggu 6 hari. Bra yg sebelum ni longgar pun dah ketat, normal ke pd 5w6d ni? #firstmom #1stimemom #advicepls

3 Các câu trả lời

kalau bmi normal, kenaikan yg normal ialah 500g seminggu.. lebih dari tu agk bahaya takut ada mslh lain bila naik terlalu mendadak..

Byk tu naik, kena kawal makan. Boleh refer buku pink brp berat yg ideal utk ibu anak

3y trước

Terima kasih..sy mkn mcm biasa je..kne diet sikit kot

kene kawal makan tu

3y trước

mkn mcm biasa je..xpe sy cuba kawal mkn, tqq