Waktu check bsp

Hai semua nak tanya waktu bila kena check darah n makan? Jd confused tiba2. First pregnancy and 17 weeks skrg . Sangkut gdm 🥹

4 Các câu trả lời

klo kkia sy inform last makan pukul 10pm then puasa sampai esok pagi. masa bsp kena amik pkl 8am, 11am, 3pm, 8pm. so, lepas bsp 8am tu makan breakfast around 8.30am-9am. rehat 2jam then amik bsp pkl 11am. lunch makan pukul 12.30-1pm. rehat 2 jam. bsp pkl 3pm. dinner makan pukul 5.30pm-6pm. rehat 2 jam. bsp pkl 8pm. tu contoh shj ya sy bagi masa makan. klo terlajak sikit pon xpe. contoh lunch pkl 1pm stop makan 1.30pm. amikla bsp 3.30pm. asalkan lepas makan tu awak kena gap 2jam baru amik bsp ok. jangan risau ya, sis jaga portion makanan je. banyakkan makan sayur hijau & minum air masak. anak sy dua2 pon sy gdm. tapi lepas bersalin xde dah kencing manis.

Kalau kk di tempat saya prosedur dia macam ni Start puasa 10 malam sampai lah pagi . Bsp pertama - 8 pagi ( then boleh makan ) Bsp kedua - 10 pagi ( Makan dan puasa pukul 12 tengahari ) Bsp Ketiga - 2 petang ( Makan dan puasa pukul 6 petang ) Last bsp pukul 8 malam Itu sahaja .

2y trước

Thank you ❤️

nurse/doc tak pesan jam berapa? mcm kk sy, dorang suruh buat 8pg, 10pg, 2ptg & 9mlm. ada certain kk masa berbeza. boleh tanya balik nurse ya. tp mostly pg mmg sebelum makan. then yg lain semua 2 jam selepas makan.

2y trước

Thank u ❤️

1 bsp early morning sebelum u breakfast x kira la pukul berapa. 2nd 2hours lepas breakfast. kalau stop makan at 930 so 2hours lps 930. 3rd before dinner. 4th 2hours after dinner.