Bsp 31minggu

Hai , saya nak tanya . Saya 31minggu .. And doktor call gula sangkut . Esoknya kena buat bsp . Skrg ni saya tak faham bsp ni nak buat mcm mana ? Kena puasa start 10malam tu ke sampai 8 pagi ? Bole terang tak bila time yg nak kena puasa n yg nak kena makan ?

3 Các câu trả lời

nurse kk sye ckp seblom ambil bsp malam tu puasa dlm pkul 8 atau 9 da start puasa smpai besok pagii,,pagi tu ambik bsp cucuk dkt jari lepastu da blh mkn,,puasa balik lepas pukul 8:30pagi puasa balikk lepastu tunggu pukul 10:30 buat bsp lagii,, lepastu da blh mkn,,dlm pkul 12 kena puasa balik lepastu pukul 2:30ptg cek balik bsp,,lepastu mkn balik mcm biasa,,last mkn pukul 6ptg sbb dlm pukul 8malam buat bsp balik,,(lain klinik mungkin lain sikit)

bsp x perlu puasa. 1st bsp pagi, sebelum breakfast. 2nd bsp 2jam selepas makan 3rd bsp sebelum dinner 4th bsp 2jam selepas dinner. .and more time. bsp x perlu puasa boleh je mkn mcm biasa. cumaaa selepas makan yg tggu 2jam utk next bsp tu, kalau boleh elakkan mkn berat and manis. mkn ringan boleh. minum air boleh. elakkan air yg mnis. buah no, sbb buah tinggi gula.

awk tny nurse awk waktu bsp awk mcm mne ..lain klink lain waktu...mcm sy ambik drah pkul 8pg ,12 tghari ,6ptg dn last 9 mlm...utk ambik bsp pg 8pg to...last mkn pkul 10mlm pas2 jgn mkn dh...mnum air xpe...lpas ambik darh 8pg...blh sarapan mcm biasa...y pntg last mkn 2jam sblm nk ambik drh to..conth 6 ptg ambik drah last mkn kul 4ptg...