Jom kongsi: Masalah / Trauma ketika mengandung,semasa & selepas bersalin

Hai semua. Jom kongsi pengalaman masing masing yang mungkin masih trauma masa mengandung dan bersalin. Mana tahu, boleh jadikan penguat semangat mummy yg bakal bersalin 😊 Ketika mengandung : GDM on diet Nadi laju Ketuban kurang Alahan kuat Semasa bersalin: Sakit contraction 24 jam Selepas bersalin : Sembelit teruk. Kena makan ubat doktor bekalkan. Jahitan melecet di punggung Baby lahir secara normal berat 2.96kg dan tiada kencing manis selepas bersalin.. Anda pula bagaimana ? 😊

2 Các câu trả lời

masa mengandung : berat badan naik mendadak minum air gula 2kali GDM on diet dari sm balik ss masa PKP LDR dgn suami Semasa besalin : check bukaan sakit contraction nurse korek bersihkan darah slepas delivery suami otw dr sm balik ss selepas bersalin/pantang : anak masuk NICU 3hari naik trun klinik check kuning anak selepas sebulan, LDR dgn suami Baby boy 2.64kg, normal delivery✨

Mngandung : GDM on diet Edema di kaki n perut mse 3rd trimester Sembelit smasa 3rd trimester Semasa bersalin: Husb x blh tmn msuk LR due to covid😒 Selepas bersalin: High blood Pressure BP monitoring until 6weeks Baby deliver normal with 4.51KG #TAPSupermoms