PENGALAMAN BERPANTANG CARA ANDA.

Boleh mummy kongsikan pengalaman berpantang cara masing masing.. Sama ada yang merimaskan atau yang menyeronokkan?

1 Trả lời

Wow...berpantang la saat yg paling mencabar sbnr nye... First baby plak tu and suami yg jage sampi ckup 40hari.. Seronok memg seronak sbb husband sndr yg jaga kn tp kadang rasa sayu jgk sbb teringin jgk nk mak jaga sama kn... Tp alhamdulillah masa sy bersalin husband br habis job so blh la dia jaga sy... Cumanya first time kn sy dgn dia pon mna lah penah lalui semua ni so agak mencabar jgk la sbb ank first.. Paling ngeri nye bila dh smpi 2mggu berpantang ttbe nurse dtg rumah cek kesan jahitan dh xcantik...fuh 😫 Kne bebel dgn nurse dh satu hal sbb dia kata kita xreti duduk diam²... husband plk takut siap tye nurse blh ke nk g jahit semula...mase tu memg takut la dibuat nya...sapa la nk g jahit lagi sekali kan...ngilu kot tp nasib baik la ble g KK dia bgthu crik ubt yg blh cantum semula jahitan tu...so try la Alhamdulillah ok... So far klau nk cite memg pnjg tp seronok jgk sbb husband ad di sisi, blh tgok la kesunguhan dia mcm mna nk jaga kita dgn ank lagi kn and agak mencabar jgk bg first baby ni so sama² la kita belajar time tu mcm mna nk handle smue ni and alhamdulillah sebab beranak normal 😊