Berat Naik

Hai semua.. Hari ni genap 16weeks..hari ni pergi checkup nurse kata berat naik agak mendadak.. Tempoh 1 bulan naik lebih 1kg..dan mula esok 3hari berturut2 kena pergi check tekanan darah.. Ada tak mommy mcm sy? Mcmana nk kawal berat dari naik mndadak? Kena kurangkan mkn ke cmna?

2 Các câu trả lời

Saya pun berat badan naik mendadak 2kg lebih dalam masa sebulan tapi nurse saya takda cakap apa-apa pun. Total dalam masa 4 bulan lebih pregnant berat badan saya dah naik 5kg++. Takda suruh datang check darah apa semua. Susah lah nak kawal selera makan time pregnant ni, asal lapar je makan. Kang kalau tak makan kita juga yang menderita. Awak ada apa-apa masalah kesihatan ke?

4y trước

Saya pun lebih kurang sis jugak lah. Sebelum pregnant berat 41kg je. Makan banyak sekali pun memang susah nak naik berat. Lepas dah pregnant ni naik betul berat badan saya. Maybe nurse dekat tempat awak cara check lain kot. Tapi takpa lah, ikut je apa yang nurse tu advice. Untuk kebaikan awak dan kandungan jugak. InshaaAllah semuanya selamat.