Minum Air Gula

Hai semua, hari ahad ni sy dah kena minum air gula... ad tips tak utk sy x mual/muntah masa proses minum tu.. tq semua ❤️

25 Các câu trả lời

Minum one shot, jgn teragak2. Lepas minum tu kalau pakai mask buka la skjp, hirup udara. Kipas2 sikit muka kalau rasa mual. For me, nak elak rasa mual tu, distract diri dengan main game/ fon atau zikir2 ke. Semoga dipermudahkan segala urusan.

1y trước

owh ok baik sis... tq sharing nya mudah mudahan dprmudahkan urusan sy.. aamiin

sy minum air gula version sejuk. minum time panas2 mmg xrasa pon. sebab dahaga. rasa mcm minim air f&n version manis. version suam sy dh pernah minum masa 1st baby dulu. rasa mual 😅. tp xde la smpi thp muntah balik.

1y trước

sama2 awak. semoga dipermudahkan urusan awak☺️

Cara saya, nurse sy bg beli air gula dkt farmasi. Sy beli perisa oren. Sejuk kan dlu. Esok bawa ke klinik. Time nk minum guna straw. In shaa Allah, xmual, muntah. Tu style sy la🤭

Bagi saya mindset. Mindset kena set btul2 yg gula tu tak manis. Setkan air gula tu mcm air kosong, alhamdulillah 2 kali dah minum air gula so far tak da rasa nak mual ke muntah. Smooth sja

kalau sy masatu tarik nafas dalam ii , minum sekali teguk. walaupun dah sekerat jalan mcm rasa nak stop , sy teruskan jgk tkfikir apa sebab nak cepat habis.

1y trước

owh yeke.. hihihi.. ok2

sy minum yg perisa oren beli kat farmasi luar. alhamdulillah xde muntah. manis leting air ni, sy minum tanpa berhenti 😆. first time minum

1y trước

owh yeke.. sy pn x suka manis sbnrnye.. tpy nk buat mcm mne kan.. 😊

minum dengan sekali nafas habiskan terus. jgn cuba2 jgn rasa2. klu x nanti muntah. lepas tu minum air masak ckit. in sha allah x muntah

1y trước

ok baik sis.. tq ya ❤️

You may look for Barikel Air Gula Ibu mengandung. Ada pelbagai perisa and more tolerable. Boleh dapat di Well Smith Pharmacy.

1y trước

i see.. ok baik.. tq ☺️

minum satu teguk Jak smpai habis,jngan stop2 nnti muntah blik,misi pun bgi tips mcam ni , memang tak muntah..

1y trước

ok baik sis.. tq sharing ❤️

minum time air gula masih suam. kalau sejuk nanti makin likat. ataupun beli yg ada perisa dekat farmasi

1y trước

owh.. hihi.. ok nnti sy cube tnye