Cara makan ubat tambah darah ( Iron Tablet )

Hai semua. Boleh tahu macam mana cara ibu2 yg ada masalah hb makan ubat tambah darah ya. Sy 22 weeks, Hb makin drop sejak kblgan ni. Dari 12 ( 3 bulan ) ke 11.5 ( 4 Bulan ) skrg ni 5 bulan 11. Saya ikut nasihat nurse kk makan ubat tambah darah 2 biji awal pagi time bangun pagi tu. Selang 2 jam baru breakfast pagi. Saya tiap pagi masa breakfast minum milo panas. Kesan pengambilan milo ke ye ? Sbb sy xminum kopi langsung. Thnk you 🤗#bantusharing #advicepls #ingintahu

7 Các câu trả lời

Try makan ubat waktu malam. Lepas telan ubat jgn terus baring.. Tunggu 30minit.lpstu tido..