Status Anak

Hai. Ada tak yang arif tentang agama? Saya nak tanya betul ke preggy under 26 weeks anak tu nanti still boleh bin/binti bapaknya kalau akad nikah lagi sekali? Dah nikah cuma masih dalam proses daftar malaysia.

5 Các câu trả lời

klu ikutkn apa yg sis ckp kiranye sis dh nikah sblum prgnnt yer..klu camtu ank tu mmg saf taraf dlm agama..tp klu dlm bab undang2 Malaysia ni xsure la plak..tp klu ada dokumen perkahwinan smua blh je rsa nye bin/binti kn bpaknye..kcuali klu sis prgnnt sblum kawin

5y trước

Dah nikah sebelum pregnant tp proses daftar belum selesai jd doc suggest suruh akad nikah lagi sekali sebelum masuk 26 weeks. Takut susah daftar anak nanti. Dia cakap boleh bin/binti bapaknya sebelum 26weeks. Lagi dia kata akad nikah lagi sekali nanti jangan bagitau dah nikah luar negara. Dokumen nikah dulu semua lengkap. So nak kan kepastian status anak tu kalau akad nikah lg sekali macam mana. Tak pandai bab2 ni.

Klau ikut agama anak tu dah sah taraf n boleh bin/binti kn ayahnya . Tpi Klau ikut undg2 xsure 😅

4y trước

Tq. Saya tak nikah semula di sini. Masih pakai sijil nikah luar negara. Anak dah daftar dan boleh bin kan ayahnya. Cumanya sekarang jpn pegang sijil lahir sampai sijil nikah sini keluar.

Jika hamil slps nikah, blh dibin/dibinti kpd suami, tp kalo benih bkn dr suami,x blh

Mksdny sis preegy sblm nikah kt luar negara ke?

4y trước

Ehh tak. Lepas nikah baru preggy 😅. Dah selesai semua. Baby pon dah 10m+ 😁

2kdmsksidhfdhdjudhdhdueue