Cara isi tekanan darah

Hai semua boleh bagitahu macam mana nak isi? Pukul berapa, sebelum makan atau selepas makan? Sorry tanya sini sebab tadi saya dah tanya nurse tapi dia marah2 bila saya tanya cara isi. Dia suruh baca buku pink. Sedihh sebab nurse lama saya tu friendly gila 🥹

Cara isi tekanan darah
17 Các câu trả lời

isi je kat masa & tekanan darah, yg lain tu biar kosong. contoh mcm ni : tarikh : 26/09/24 masa : 10am tekanan darah : 113/83

Saya check sendiri kat rumah sebab ada bp machine. Satu hari 2x. Nurse bagi siap date & timing.

Saya haritu sb pagi tak sempat bekerja . sllu buat ptg lps balik kerja tu kat farmasi terdekat

nurse suruh saya check sebelum tidur. Contoh mcm ini, saya akan rekod 113/72

mcm sy dlu nurse isi kan..ke kena chck sndri dkt rumah dan isi sndri ya?

Kalau sy kna dtg setiap 2 ari ke kk, ade cek urine sekali.

nak tanya yg pernah cek di farmasi, berapa dia charge ye?