List barang newborn

Hai semua, ada tak yg ada list brg newborn yang perlu beli? First baby jd mcm tak tahu baju kena beli brapa apa semua 😂 sbb ada org ckp newborn xperlu beli baju byk2. Jd mcm nk kena ada checklist untuk tahu lengan panjang brp pendek brpa 😂😂 #ingintahu #firstbaby #bantusharing

2 Các câu trả lời

1. HOSPITAL BAG-MOMMY🎒🤰 - [ ] 1. Maternity Pad - [ ] 2. Stoking Pantang - [ ] 3. Pakaian + Kain Batik/Skirt - [ ] 4. Disposable Panties/Seluar Dlm Pakai-Buang - [ ] 5. Towel - [ ] 6. Al-Quran - [ ] 7. Telekung - [ ] 8. Tudung Sarung/Shawl - [ ] 9. Minyak Panas - [ ] 10. 1 Set Toiletries (Small Size) - [ ] 11. Sweater (if takot sejuk) - [ ] 12. Nursing Bra - [ ] 13. Selipar 2. MAKANAN🥛 - [ ] 1. Biskut/Roti - [ ] 2. Milo/Horlick (2-3 sachet) - [ ] 3. Mug/Pinggan Mangkok - [ ] 4. Termos - [ ] 5. Air Zam Zam & Kurma - [ ] 6. Air Selusuh 3. DOKUMEN📘 WAJIB bawak ke mana2 sahaja bila DUE dah DEKAT⏰: - [ ] -Buku Pink - [ ] -Sijil Nikah/Kad Nikah - [ ] -IC/Kad Pengenalan - [ ] -Hp + Powerbank 4. BERPANTANG 🤱🏼 Antara barang2 basic yang perlu ada masa berpantang : - [ ] 1. Set Bersalin - [ ] 2. Bengkung Pantang - [ ] 3. Tungku - [ ] 4. Pakaian + Kain Batik - [ ] 5. Maternity Pads - [ ] 6. Pads Biasa - [ ] 7. Stoking Pantang - [ ] 8. Towel - [ ] 9. 1 Set Toileteries (Large Size) - [ ] 10. Selipar - [ ] 11. Lactul Solution (utk sembelit 5. KEPERLUAN BABY👶🏻 - [ ] 1.Pakaian Baby •Baju Lubang2 (lengan pnjg & pendek) - [ ] •Baju Biasa (lengan pnjg & pendek) - [ ] •Baju Tido/Jumpsuit/Romper - [ ] 2.Barut Baby - [ ] 3.Baby Blanket - [ ] 4.Bedung/Swaddle Wrap - [ ] 5.Pampers - [ ] 6.Baby Wipes - [ ] 7. Napkin - [ ] 8.Baby Hats - [ ] 9.Face Towel/Sapu Tangan - [ ] 10.Stoking Baby Tangan & Kaki - [ ] 11.Bedding Baby/Tilam Kekabu Baby (1set) - [ ] 12.Mosquito Net/ Kelambu Baby - [ ] 13.Digital Termometer/Jangka Suhu Badan - [ ] 14.Baby Rubber Sheet/Changing Mat - [ ] 15.Nappy Rash Cream [Drapolene Cream](utk hilangkan merah2/ruam) - [ ] 16. Gripe Water/Colic Water (utk melegakan kembong perut baby) - [ ] 17. Nose Cleaner [Tube] (utk sedut hingus baby) - [ ] 18.Baby Oil - [ ] 19.Minyak Telon - [ ] 20.Babybalsam Vicks - [ ] 21.Baby Cotton Balls - [ ] 22.Baby Cotton Bud - [ ] 23.Nail Clipper - [ ] 24.Baby Hair Brush & Comb - [ ] 25.Bath Tub - [ ] 26.Baby Closet/Compartment - [ ] 27.Baby Bip - [ ] 28.Towel - [ ] 29.1 Set Toiletories (Large Size) - [ ] •Baby Bath - [ ] •Baby Lotion - [ ] •Baby Powder - [ ] •Baby Shampoo

1y trước

Tq awkk

this is mine

1y trước

Tq awkk