saiz baju

hai momies sebaiknya beli baju saiz apa ye? huhu. perlu ke beli newborn byk2?

37 Các câu trả lời

Baju newborn beli utk kat hospital cukup lah.. 3pasang ke.. Selebihnya beli yg 3month++, beli yg 6@9bulan pun xpe.. Kalau org ckp mcm pakai jubah.. Abaikan.. Sbb baby cpat besar.. Pngalaman baru ad baby girl ni, semua baju yg 3month dh sendat.. Yg nb lg lah sendat.. Nk beli baru, org ckp membazir.. Tp kita plk yg kesian tgk baby pakai ketat2.. Baby baru 3bulan

tgk berat baby masa scan.. baby sy kuar 35w, 2.14kg.. baju yg ada besar2 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ kuar wad tpaksa p parkson soping baju yg newborn, baju NB yg ada rm20++ satu.. bg sy mahal utk yg dipakai dlm tempoh singkat.. so better beli rompers yg 1 set 5helai tu utk saiz newborn

bju newborn(nb) tda perlu bnyk..dlm 7 8 pasang sj sbb nnt dia cpt besar jg..lgpun nnt ada juga sdra mara tu mau bgi sis bju2 ank kecil drg dulu..sayang sj nnt sis bli bnyk tpi nnt nda trpki pasal NB ni cpt mmbesar..mcm baby sa sekarang..bju dia NB dulu gantung sda..lol..

Xperlu baju newborn banyak2.sebab baby cepat membesar.tapi ikut bayi gak la. Mcm anak saya 1st.excited msa preggy shopping banyak2 baju newborn.sayang,masih banyak baju yg dia xsempat pakai sbb bdan dia Naik mendadak.simpan utk ank kedua je baju tu

Sebenarnya tgk brand. Ada baju newborn leh pakai smpi baby 3 bulan lebih (berat 6kg) mcm brand pureen. Ni baby boy ye. Klu baby girl walau berat sama badan mereka lebih besar 😅Ada yg sy beli 3m-6m pun 3 bulan dh sempit...hmm

Baby saya xlepas pkai bju newborn, sebab bersalin tu dah 50cm , jd kena cari baju utk 3-6bulan , skrg baby dah 5bln 2week, tinggi 66cm, bju 18-24bln (kating kecil), 12-18l(kating besar)

Sy bli yg nb dlm 4 psang je..yg lain bli yg besar2 sikit..dlm 3-6m/6-9m..2 pun bli 14 psang je smua..x bli bnyk pun..nnti lps brsalin bru bli plk..tkt baby cpt besar..

Beli baju yg nb fit to 3m ke.. 3m - 6m ke.. Tak pe.. Baby kejap jer besar. Beli yg kecil banyak² tak dapat pakai lama pun. Hee

Baju anak saya 7pcs. Size 0-3months.lepastu last month dia 3bulan kami beli baju 6-9months..beli dekat next malaysia.6pcs.

xperlu bnyk2 newborn..Sye bnyk beli yg saiz s jew..Sb bby sebulan lbh dh boleh pkai saiz s..Beli dlm 20helai yg pg n mlm