Tips minum air gula?

Hai semua. Ada sesiapa nak bagi tips tak minum air gula tanpa muntah? Saya ada buat bacaan skit, kebanyakan ckp minum laju². Masalah saya sekarang, pregnant kalini, semua makanan / minuman takboleh masuk bnyk². Kalau makan bnyk sikit je, muntah. Minum air banyak sikit jee muntah. Kena ala kadar je. Saya takde masalah dgn rasa air gula tu, saya risau sbb saya tak boleh minum air dlm kuantiti yg bnyk dlm 1 masa yg dekat². Tadi saya minum sikit², pun tekeluar jugak. Adeh. Risau jee next week pun muntah 🥲. Any tips?

16 Các câu trả lời

sy mnum air gula dkt klinik swasta ambik perisa orange bergas dy bg sejuk2 mnum sambil tahan nafas mnum trus smpai hbis dlm satu nafas.. ini biras ajar sbb dy mnum air gula dkt kk dlu dy buat mcm tu.. Alhamdulillah so far ok je and tade sangkut gdm ke ape2 ke

2y trước

nnt diorg akan bg result tu so bwak laa result test air gula tu ke kk.. letak dlm buku pink nnt tnjuk dkt nurse.. kk tempat sy ok je nk test air gula dkt swsta kk lain sy tak sure laa cm ne.. takot diorg nk result dri kk jugak ke.. cuba laa tnya dlu

kalau sya mmg x pernah muntah atau tetolak kalau bab minum gula🤣..manis dia ya allah bkn main lg..tp sya byangkan dia minuman kyangan jaa....demi baby dlm kandungan ...alhamdulillah hnya dua kali ja minum msa preggy ni...gula pun cntik jd x prlu mnum lagi...

2y trước

alhamdulillah syukur.. rezeki kan.. hopefully saya pun x sangkut laa. nt saya cuba la imagine kan minum air kayangan tu haha

saya rasa seram bila baca kena minum air gula..air gula tu tak sedap ke mcm mana ya? sbb tgh pregnant ank sulong..jd tktau and tk prnah rse mcm mne air gula yg dimaksudkan

2y trước

ohhh hehehehe klau rse cmtu agak nya blh trime lgi hrap2 ok lahh..hehehe tq sis..

Air gula tu macam rasa air gula batu..bagi sy sedap juga, sebab haus laju jelah minum..hehe

Boleh beli di farmasi yang berperisa. Tapi saya tak pernah cuba. Misi yang cadangkan

Minum slow²