Minum Air Gula (MGTT)

Hi. Boleh share tak tips minum air gula, sbb sye tgh mual dgn makanan atau minuman manis. Next kena minum air gula and tak tahu laa mcm mana nanti. Skrg ni kalau sye minum air milo breakfast pun mmg akan muntah, mmg tak boleh makan or minum manis lngsung. Sye dh seminggu duk berfikir, nanti klu muntah confrm kena repeat kan. Sampai bila nak repear kalau asyik muntah. Aduhai. Mcm mana ye mommy mommy sekalian🥲

11 Các câu trả lời

1. better datang awal pagi before pukul 8 camtu. nanti nurse boleh bagi no giliran antara yang terawal. time tu pun air gula still lagi suam-suam. saya minum 2-3 kali teguk, alhamdulillah tak loya macam first time minum dulu. 2. minum sambil duduk. lepas dah settle minum jangan terus berdiri. rehat kejap dalam seminit dua

klau sy melecur lidah lps mnum air gula pns sgt 😂farmasi ada jual air gula dlm btol. call tnya farmasi brdktn ada stock atau tk. klau ada blh trus p bli. pstu tnya nurse jgk blh tk mnum air gula dri farmasi . bli air tu awal 2 or 3 hri pstu simpan dlm peti ais. nti bwk p klinik mnum sejuk2

saya suggest, pergi farmasi beli air gula brand Barikel perisa Oren/Strawberi (sila gugel). rasa dia sedap! tapi before nurse suruh minum air gula diorang tu, tunjuk dulu boleh or tak minum air yg awak beli tu . sbb sometimes, ada tempat tak bagi.

Hi, pergi awal pagi. Kalau boleh jadi orang pertama yang ambil no giliran. Nanti boleh habis cepat. Hehe Sediakan minyak untuk sapu sapu kat kepala, hidung biar hilang rasa loya. Boleh juga rely on suami waktu ini. Semoga dipermudahkan

Jadi lah yg terpaling awal ke klinik. Nanti awak akan dpt air gula yg belom likat. Still cair & senang utk minum. Tapi kalo tgh brcampur alahan lagi, x janji lah awk boleh tahan ke x..

minum sekali nafas je jgn mnum sikit2 abes minum teguk air mineral sikit bg hilang manis kt tekak . kita pun firstime hritu mnum nseb baik laju telan 🤣

saya dah 3kali minum air gula sbb berat naik . alhamdulillah takmuntah . habis sis minum tu , minum air suam . inshaallah ok

Jangan lupa bawak straw... hehehe itu mmg cara sy dari dlu.. sekejap je abis 1 cawan.. telan laju2

1y trước

kita sama awak. minum pakai straw so x kene Kat lidah air gula tu. so xde la rasa nk muntah. Sy minum air gula sampai bunyi2.. nurse siap tegur sedap sgt ke air tu sampai sedut mcm tu skali 🤣

sy spare air kosong lps minum air gula duduk jap then minum air kosong..

Sya pn kena repeat 2 kali sbb muntah