Minum air gula

Hai mommies. Ada tak tips taknak muntah lps minum air gula?dh buat mcm2 tips sebelum ni. sy dh 2nd time ni minum. 2 kali sblm ni muntah. Nurse set tarikh baru next week. Sy masa minum takde masalah. Takde pn rasa mual. Cuma perut ni mmg tak boleh terima. Baby gerak sikit terus keluar balik air gula. Jenuh pujuk2 baby sblm minum behave2 je dlm ni. FYI sy dah masuk 24w. Minum sbb naik berat sikit lps raya. Haihhh. Makan byk betul😂

6 Các câu trả lời

ni care saye lah ye..saye beli air gule di farmasi jename trutol(tak rase manis pun mcm sunquick ade lah) letak dalam peti ais bia sejuk..saye puase dari malam sampailah ke 10 pagi..memang tak makan tak minum langsung masuk bilik nurse mintak cawan supaye senang nak minum

3y trước

nurse kat kk saye saran kan bawak yang perise oren atau lain lain supaye senang diorang tak payah bancuh dah😂😂

Minum jgn teragak2. Then lpas minum kumur2 sikit , relaxkan badan. Takpon cuba tny nurse klinik sis boleh tak kalau nk bw air gula sndiri yg bperisa. Boleh dptkan dkt farmasi, ada flavor oren. Ada stengah tmpt nurse bg je bw air gula sndiri.

mnm sikit sikit... pastu tarik nafas... dalam dalam.... relax jap dlm 2 minit... teguk lagi.... jgn pk nak cepat habis... take. ur time... nurse tak paksa suh lelaju pun.... just relax

cuba lepas minum air gula masuk kereta baring berehat. kalau nak cheat sikit minum air kosong 1 teguk kecil, kumur2 mulut.

sis ttup hidung trus mnum smpai abes..sy buat mcm tu...alhmdulilah sy x mntah

langsung teguk hbis sis