Berapa lama UPT negatif after gugur?

Hai. Saya tgh keguguran buat kali kedua. Skrg dah hari ke 10 (darah dah makin kering). Tapi saja check UPT tapi masih naik double line. Masa 1st gugur dulu, check jgk tp dlm 1 week lepastu mmg negatif terus UPT. Tp utk gugur kalini saya takjumpa doktor lg sbb Rabu (24/8/22) baru nak jumpa doktor utk followup scan. Sbb masa 1st time (5weeks) jumpa doktor haritu, just spotting. Tak gugur lg. 1 day after jumpa doktor baru turun darah macam period biasa. Memandangkan sy pernah ada pengalaman gugur before ni, mmg tak jumpa doktor just tunggu utk next followup. Tapi nak tanya, walaupon naik double line, sebenarnye saya dah tak pregnant lah kan?

Berapa lama UPT negatif after gugur?
1 Trả lời

ya betul tu. selagi masih ada darah bermakna hormon hcg tu mungkin ada lg yg menyebabkan masih double line. kena check scan jgk utk make sure dah turun habis kalau tak problem lain nnt