Baru gugur bulan lepas dan double line

Saya gugur 26/5 masa kandungan 6 week haritu. Td sy check guna UPT Sbb dah tak dtg period since gugur. Dpt result double line mcmni. Patut terus jumpa doc or mcm mana? Sbb pernah dgr ada org ckp lepas gugur kena gap kan at least 3 - 4 bulan Sbb Rahim belum kuat. Klu mcmni mcm ya. #firstmom #pleasehelp #bantusharing

Baru gugur bulan lepas dan double line
4 Các câu trả lời

Awak macam saya, saya gugur 26/4, so saya pantang sebulan, sbb saya kandungan 3 bulan hari tu. Lepas sebulan saya cek sbb pihak hspital suruh mmg satu line.Kira saya dah cukup 2 bulan keguguran, Saya sekali period je, ni dah miss period 5 hari, buat test naik samar tapi mcm nk terang, tak pekat pun, beli clear blue trus naik prgnant 2-3+ tuu, Terus happy, dalam masa saya takut, sbb pernah keguguran seblum ni and doc pun pesan kalau nk prgnant 3-6 lepas gugur. tapi ni baru 2 bulan gugur dah lekat.🤭

2y trước

Hehe, betul awak, saya jadi takut pulak, macam2 takut ni tapi dalam masa yang sama seronok dan excited, sbb ap yang jadi sebelum ni, saya sebelum gugur pun pernah jugak kandungan tak menjadi jugak. Saya nak tggu 2/3 minggu baru nak pergi scan.

masa sye lps gugur hari tu, pg scan dkt klinik masa 8w. sama je. nurse pon x bgi buka buku awal. jadi mommy elakkan bersama suami dlu. sampai habis 1st trimester.

Rase nye hormon hcg awk masih ade lagi. Sbb sebelum ni sye pun prnh gugur dan utk period semule tu mkn mase skit.

2y trước

Tapi lepas gugur haritu sy dh buat upt test dah jadi 1 line je. Sy buat 2 kali upt test.

sy pnh keguguran 4x.. xde ank 1 pun lg 🥹

2y trước

Semoga Allah beri kekuatan.. doa banyak2 ya sis. jgn putus asa tau..