FOLIC ACID

Hai saya nak tanya , perlukah saya pergi ke klinik untuk dapatkan folic acid ataupun just beli online? saya baru 5 minggu kehamilan

15 Các câu trả lời

Sy juga bli di farmasi shj sis. Sblm preggy lg dh amalkan. Lps tu sy teruskan saja sampai sekarang minggu 9 dah 😄 Doktor pun kata tak ada masalah bli di farmasi. 400mcg atau 5mg both tiada masalah. Asal tidak tiruan shj.

5y trước

okay sis thanks yaa

Saya beli di farmasi memang setiap hari sye makan walaupown x preggy .. Dri mule kawen sampai kandungan ke 3 sekrg .. Sementare tgu appt bukak buku pink memg sye teruskan makan acid folid febret dri farmasi ..

5y trước

terima kasih sis

Sis boleh lgsg beli multivitamin buat pregnancy jg, contoh blackmores pregnancy gt. Lagi bagus, kalau folic acid saja rasanya kurang bagi saya.

5y trước

Oo..tq

Beli je di farmasi atau online. Murah je. Sebenarnya folic acid ni sebelum pregnant pun dah boleh start makan.

Folic acid kena makan dr sebelum pregnant lagi. Sangat PENTING utk baby, risau ada kecatatan pada baby..

Farmasi pun blh. Beli yg kotak tu cukup 1 bulan. Sya dulu beli kat AA farmasi.

sementara g buka buku pink, beli je dl sis.. murah je folic acid..

Kalo da buat buku kt kk boleh aje cakap dengan misi nk ubat

Boleh je nk bli sis. Saya amalkan asid folic sblm preggy lg

Akk beli jek Dik.. Tu kalau Doc lupe nak kasi.. 😁😁😁

5y trước

Wlcm.. 😊