pemakanan baby

Hai saya nak tanya la parents kat sini selalu bagi baby makan masakan yg kita makan dari berapa bulan ya? sebab baby saya ni baru 8 bulan dia taknak makan bubur dan saya da pelbagaikan macam buat spaghetti, nasi pun saya masak cam biasa kit makan 1apaa semua yang tanpa garam ajinamoto gula tapi tetap taknak. Tapi dia ni kalau kita makan makanan kita dia terliur and nangis nak jugak. susu kuat pulak tapi. dulu baby saya ni pemakan masak banyak pun habis masuk 8 bulan terus reject ke atau sbb keluarga mil saya ada kasi kasi dia diam diam makanan yg berperasa sebab tu dia taknak ya?? #pleasehelp

1 Trả lời

start 7m pun boleh dah bagi makanan kita cumanya no salt no sugar. dah siap masak tu asingkan dulu. baru letak perasa untuk makanan kita. nanti dia nampak kita makan, awak suap yg lauk asing untuk dia tu. awak bagi fam mil awak jaga anak awak ke? kalau bagi jaga, awak masak bekalkan siap² untuk anak awak. jangan bagi mereka sediakan.

6d trước

tq bg idea, taklah suami rajin bawa saya and anak ke rumah mil or majlis majlis mil so kat situ la diorg suap suap kadang kadang terkantoi dgn saya, saya just buat muka je. org bukan paham kalau kita tak kasi