4 July 2020 : Isu mengenai anak luar nikah

Hai, saya nak tanya fasal anak luar nikah. Abg ipar saya ada anak luar nikah dengan gf dia 😂 masalahnya sekarang, dedua dah masuk lokap 😂 Usia anak luar nikah ni xsilap saya dah cecah 2 tahun. Takde siapa jaga. Saya nak tanya, macam mana ye kalau saya yg jaga.. And nak buat mykid dekat dia ye? 😂😂 mak ayah dia tah bila nak kawen. Risau, sebab nanti nak masuk tadika, daftar sekolah bagai macam mana. *maaf, terlebih jujur kot saya tanya. Tapi saya memang tak tahu nak handle masalah ni.

3 Các câu trả lời

Sila pergi ke jabatan kebajikan. Di sana anda akan dapat sume nasihat- legal advise macam mane nk amek anak tuh sebagai anak angkat awak. Kalau bole jangan tunggu lama2. Sekian nasihat saya

4y trước

alhamdulillah, mak dia dah keluar dri penjara. which mean boleh settle dah fasal mykid.

sis dh try tnye dkt jpn ttg prosuder nya?? cer sis tnye... atau kena angkat sumpah amik jd anak angkat dahulu ke br blh dftrkan mykidnya.. mg d pmudahkan segalanya..aamiin

4y trước

alahai..sian anknye..aish..hrp smuanya baik2 shj. aamiin

Up