Threathen miscarriage

Hai saya nak tanya ada ke dekat sini yang pernah threathen miscarriage? Saya threathen miscarriage dah keluar fresh blood. Sampai skrg bleeding cuma keluar spoting coklat sekarang. Saya nak tanya ada yang survive ke? And saya dah 7w tapi breast dah kurang sakit macam masa early pregnancy. Normal ke ? #firsttimemom

13 Các câu trả lời

sy pernah kena 2 kali kena masa awal kandungan. week 11 & 12. week 11 - spotting jam 1030am lepas selesai meeting online. pergi toilet, ada darah cokelat. terus segera ke klinik biasa utk check. Alhamdulillah kandungan selamat dan degupan jantung baby masih normal. Dr advice jangan buat kerja rumah sbb a day before sakan kemas rumah (pjj dengan suami) week 12 - buang air before mandi pagi, banyak darah macam period. terus ke kk sbb risau sangat. Dr check jantung baby masih ada & normal tp kena refer ke pakar utk check dalam. week 13 jumpa pakar, ambil sample swab. results okay cuma dinasihatkan jangan angkat berat. week 27 & 29 pun sy pernah bleeding jugak tp semua kes spotting sy is a one time case. week 29 kena tahan hospital sbb kes berulang. Ahamdulillah semua baik² je. now dah 39w, baby masih segan nak keluar. apa² pun jadi, segera jumpa Dr. Even if dorg kata kes biasa ke, takde apa² ke, kita kena segera jumpa Dr. Jangan fikir panjang, jangan berkira, pergi terus check baby. Bab breast kurang sakit tu, lain pregnancy lain pengalaman. plus 7w masih baru. enjoy the journey 😊

5mo trước

Alhamdulillah, jaga diri baik². Jangan lasak sangat or angkat berat even kerusi pun. sbb waktu awal pregnant ni, kita tak sure badan macam mana. plus first pregnancy kan. semoga dipermudahkan segala urusan

Saya 2 kali. Yang first tak dapat di selamatkan sebab saya lambat gi hospital time tu. Ingat spotting2 biasa saya biar je. Masuk hari ke 3 terus keluar fresh blood, darah ketul2. Baru gi klinik. Tapi masa tu dah terlambat. Pregnancy yang ke 2 pun spotting lagi. Saya takde lengah2 dah terus gi hospital. Dr bagi duphaston. And scan masa tu baru nampak janin 5w. Belum ada heartbeat. Bleeding masih belum stop tapi saya bedrest kat rumah. Kurangkan aktiviti yang boleh penatkan badan. 7w gi checkup dah nampak heartbeat. Tapi bleeding masih ada dr naikkan dos duphaston. 11w bleeding lagi banyak. Tapi scan baby ok. Alhamdulillah 14w bleeding saya dah stop. Scan pun baby dah nampak uri. Dr kata saya tak boleh buat kerja berat2 ke penat2 sangat. Kena sentiasa jaga

saya pernah kene sis threatened miscarriage pada week 34... terus suami hantar swasta check malam tu ...alhamdullilah saya survive and bersalin pada 37 w 4 d..masa kejadian tu hampir pengsan saya 😃 suami sampai pakai selipar sebelah lain sebelah lain 😄 🤣 dah kene warded sehari doctor pantau baru perasan selipar dia. maklumlah first baby. Now baby dah 1 tahun 6 bulan.. sis jgn risau ..kalau doctor takde kata apa apa yg merisaukan insya Allah semua OK tu ❤️

5mo trước

Ye ke hahahah comelnyaaa. Tahniah siss.

hi sis kita sama kes la. sy bleeding masa 5weeks pergi hospital scan tk nampak, doktor buat tvs nampak kantung tp kecik. doktor tk bg apa2 ubat pun. cuma kena tunggu 5/3 utk appointment pakar. sampai skrg sy taktahu baby sy boleh survive ke tak. sy takut. 😢 sy ad pergi beberapa klinik tp so far tempat sy pergi semua nak scan baby 7weeks+ keatas mcmtu. skrg usia baby sy baru 6weeks lebih. so kena tunggu dulu n check upt je hri2 utk elak dari perasaan takut. 🥲

4mo trước

Allahuu. Dr takde bagi ubat kuat rahim ke

sye masa pregnant anak sulung keluar darah masa 11 week..trus immediately pergi hospital sbb keluar darah.. hospital check baby masih okay Alhamdulillah.. hospital bg sye duphaston..4 biji mkn terus masa tu..kemudian baru sebiji2...ank sye Alhamdulillah dah 3 tahun skrang.. preggy no 2 pun ada keluar spotting coklat..terus gi klinik ..pun sama diberi duphaston...now dah 23 weeks..doakan baby sye sihat yee ..

5mo trước

Aamiin semoga sihat2 saja siss. Doakan saya dan baby survive juga.

kandungan pertama saya dlu memang kerap keluar spotting... tapi kandungan tu survive sampai 25 mgu sahaja. 😭 kandungan kedua Masih keluar spotting..tp awal2 kehamilan sahaja.. alhamdulillah..yg tu Selamat.. skrg dah umur 12 tahun. Sy cadangkan, sis pergi jumpa doktor utk scan dsb. kl keluar something yg Tak normal...segera jumpa doktor ye sis. semoga dipermudah urusan.🙂 jgn stress2.

sye pernah kene masa 7week... hari first keluar fresh blood... pastu spotting.... seminggu jgk spotting... alhamdulillah baby survive... skrg kandungan dh 5 bulan... bedrest sis... sye pegi swasta mtk ubat kuat rahim... sbb mase admit hospital x bg ape2 ubat....

Alhamdulillah saya da pergi hospital dan okay baby ada hearbeat lagi. Dari cny haritu bleeding harini tgk dekat pantyliner dah takde darah. Alhamdulillah saya syukur. Tapi kena pantau juga tu kan. Doakan saya ya semua. In shaa-Allah sabtu ni masuk 8w.

Sy pernah sis, msa 1st preg and xsurvive. Husb pn kerja jauh, jd drive sndiri pg clinic. Dlm msa 2hari, sy miscarriage 😢 terus cuci kt Hosp. Sykur, skrg 2nd preg dh. Pg check sja sis kalau ads spotting, bleeding. xpyh tgk google.

spotting mse 17w..tp doc scan n wat mucung itik alhamdullillah xde ape..ambik ubt duphaston skli