makanan bayi (buah)

hai, saya nak bagi mkn buah pada anak 6 bulan. kalau sy blend byk terus, perlu ke frezekan? buah betik dan pisang cthnya

3 Các câu trả lời

saya biasa buat satu minggu satu bahan je. contoh bubur nasi, satu bekas kecil boleh tahan 5 hari utk bagi pada pengasuh sbb baby cuma boleh makan 1 sudu besar je sekali makan. dan ikut 4 days rule tp terlebih satu hari. 😅

Xpeelu freeze.. bg je blend boleh, mash boleh, or pkai yg msok jaring2 tu.. cm pacifier teether tu.. baby suka guna tu..ank sy pgg mkn kt situ..suka dy

kalau buah betik ok boleh frezekan..pisang mcm tak sesuai nak beku kan..pisang lenyek2 trus je bagi makan..tu p'dapat saya sis ☺️