Pengalaman bagi baby makan

Hai. Saya first mom. Anak saya, raya tahun ni genap 6 bulan. Any advice untuk cara nak bg anak makan masa raya nnti? Patut bungkus tupperware siap siap ke untuk ank? Takut sngt sedara suap makanan yang kita sendiri taktau baby allergik ke tak. Plus saya kalau boleh nak ajar no sugar no salt dulu. Thank you in advance. 🙏🙏#pleasehelp #ingintahu

1 Trả lời

usually 6m ni mkn 1-2x sehari (tgh hari & mlm). if possible elakkan pergi beraya time2 tu. if sedara mara dtg masa meal time..just inform bby tak mkn benda2 yg kita hidang tu. and ibu kena sentiasa ada nearby dgn bby