Kongsi tips please hb rendah

Hai salam mommies , harini ada temujanji di klinik and check hb low .. sebelum ni dah makan dah ubat yg dlm gmbr tu .. tapi still turun .. lagi 2 minggu temujanji nurse nak tengok hb naik , kalau x 2 minggu sekali la dia bagi date suruh datang klinik nantii huhu malehh betoll , any tips untuk cantikkan hb x yg mommies boleh share ? Maklumlaa anak first risau jugak , nak anak sihat dan dpt khasiat cukup .. ada pantang larang x bila makan ubat ni ? Share please saya berterima kasih sngt kalau mommies sudi kongsi , semoga dipermudahkan urusan kita semua ya , love 💕🥰 #ingintahu #pleasehelp #firstbaby #firstmom #bantusharing #seriusnanya

Kongsi tips please hb rendah
27 Các câu trả lời

Makan ubat ni elakkan minum susu dalam tempoh 2 jam sebelum dan selepas makan ubat. Kalau rasa tak sesuai cakap dengan nurse nan tumar ubat. Boleh try zincofer atau iberet. Banyakkan makan sayur bayam,jambu batu,kerang

Mummy , kena jaga pemakanan n minuman juga rehat yg cukup Elakkan apa ii yg ada kafien cara pengambilan vitamin juga perlu jarakan dengan susu / milo 😄 nanti kurg serapan vitamin tu 💓

harini check up hb sy mula2 turun 10+. lepas misi tukar jari amik darah terus naik 12+. dah 2 kali kena. sis kalau turun jgak hb suruh misi tukar jari amik darah 😂 gurau je

saya makan vita lea shaklee, nurse puji hb cantik. before tu low. saya ade jual, tapi saya cakap sbb mmg menjadi saya pun tgh pregnant. kalau nak boleh whatsapp 0196567886

org kate kalau nak bgi hb naik boleh mkn jambu batu. tapi sye mkn jambu batu tu makin turun ade la 😂 cube la mommy mkn jambu batu tuu. mne tau berkesan dkt mommy.

2y trước

okay dear thanku respon 💕

Berpantang dari minum minuman coklat & kafein (kopi, teh o, teh) utk tak bagi hb drop. Pantang susu 2 jam sblum & selepas makan ubat iberet/zinfocer

saya pulak makan zinkofer hb tak cantik ni misi tukar makan ubat yang sama macam sis tapi 4jenis huhuu .. harap2 lah minggu depan hb cantik balik ..

try makan jambu batu dgn buah delima setiap hari. saya sebelum ni hb drop 9.7 alhamdulillah lepas makan delima dgn jambu batu hb naik 13.7 😉

try mkn kurma.. kekacang.. minum susu hl.. atau susu mamadil.. mkn kerang.. bayam.. sayur2 hijau.. jambu..

Boleh baca dalam buku pink, ada juga cara nak naikkan HB. Apa jenis makananya semua ada diberitahu dalam buku pink.