Tidak berak

Hai nk tnya normal ke baby 1 bulan fully bf xberak dh 12 hri , slalu kentut tpi prut kdg2 kmbung bila urut2 dia kntut lpstu lmbut tpi xberak cuma bnyk kntut #firstmom #ingintahu #seriusnanya #bantusharing

2 Các câu trả lời

normal kalau baby yg full breastfeed tak berak hari2. max baby tak berak 14hari. if hari ke 14 masih xberak boleh bawak baby ke klinik. selagi perut baby okay, tak kembung/keras, baby tak meragam, baby byk kentut kencing. inn shaa allah baby awak okay. susu ibu mudah dihadam dan diserap. kalau masih risau bawak ke klinik rujuk dgn doctor okay. atleast bila doctor check awak sendiri xrisau dah☺️

normal..maximum 14 hari