tiada alahan

hai nak tanya..saya pregnant 6w2d pergi scan masa 4w doc tak nampak apa lagi..normal ke tak ada alahan langsung cuma rasa perut selalu cramp tu je lain tak ada. saya risau jugak tak ada langsung alahan

tiada alahan
12 Các câu trả lời

Tahniah sis Pekat nye 😍 sy masa scan 4weeks n 5weeks pun xnampak lagi nnti try la gi scan dh 8 weeks ke atas ya❤️ Kalo alahan tu sy pun mmg xde alahan start taw pregnant cuma cramp sikit2, breast sakit n mulut pahit je. Even tought masa 6 weeks sy gugur bulan lepas 🥲 Kalo sis xde spotting or bleeding xyah risau pape yaa insha allah semua okay fikir yg baik2 je taww. Jgn buat keje berat.. Doakan sy ada rezeki mengandung lg n bby yg sihat yaa 😊

3y trước

Hi puan nadirah xsemestinya spotting tu tanda gugur tiap2 org xsama sis. Sis xyah risau xsmestinya breast dah kurang sakit ada masalah.. sy just cerita pengalaman sy je.. bukan brmksud nk buat sis risau. Semoga sis n bby sihat sampai lahir❤️

normal..kecik lagi kot tu 4w. sy 8weeks baru scan. dah boleh dgr heartbeat and nmpk janin tu. alahan pulak awal2 mmg xrasa apa sgt lagi. depends atas org jugak. cuma selalunya awal2 akan rasa badan berangin je. perut awal2 mmg rasa cramp jugak. as long xde pendarahan atau apa2, it is okay. maybe perubahan hormon mcm kita nk period. awal2 mmg akan sengal2 sikit kat perut, and breast pun rasa sakit. based on my experience

3y trước

Betul, sama mcm saya. Takde alahan apa melainkan cramp dan rasa sebu berangin je. Sekarang dah 3 bln still takde alahan apa. Alhamdulillah 😊

Jangan di mintak nak ada alahan Puan. Takut tak tertanggung. 😊 Ada je yang takde alahan. Bertuah sangat-sangat. Cukup ibu dan baby sihat.

Semoga kandungan sihat2 sentiasa..saya 6week 4days,alahan agak teruk..berat turun..kawan saya tak ada alahan cuma asyik tidur je dia kata..

Normal sis. Saya pun macam tu and risau juga. Tapi alhamdulillah saya scan dah nampak heartbeat masa 6weeks++.

Normal sis.. sy xde alahan sejak pregnant smpai skrg 22w.. harapnya xde smpai bersalin. Btw tahniah ya!

3y trước

alhamdulilah terima kasih🥰

Normal.. bkn smua org akn dpt alahan tu, akk sy 4 org ank.. smua tk ad alahan tgk dia rlx je

4minggu 4ari usia kandungan sy nmpk kantung saja. ni tggu 8minggu baru pi scan

kira berntung la tu tkde alahan..tkyah risau tkpelik pn #TAPACTIVEUSER

3y trước

saya tak ada pengalaman sebab tu risau. terima kasih ya🥰

normal. sy scan 7w nmpk kantung je. depends atas org tu