Alahan trimester 1

Hi mommies, sy alahan tak teruk, cuma rasa nyeri kat ari2 mcm nak senggugut tu, perut kembung & breast sakit je, itu pun 1w ke 4w je, skrg masuk 5w dah takde alahan langsung, nyeri pun kadang2 je datang, normal ke mcm tu? Spotting & bleeding stakat ni xde #firstbaby #seriusnanya #bantusharing #pleasehelp

9 Các câu trả lời

1w hingga 8w takde alahan apa². masuk 9w (skrg 10w) dah mula dah 😅 Takde selera makan, mual (muntahnya sikit je 😂) lepastu teruk sakit kepala, asyik rasa nak baring je. ingatkan tidur boleh la hilangkan sakit kepala, tapi bila bangun makin teruk pulak 😂 lepastu kadang² saya loya bila gosok gigi. taktau kenapa. dan kadang² mual bau badan suami sendiri bila dia baru balik kerja sedangkan sebelum ni elok je 🤣 First baby jugak ni. harap 2nd dan 3rd trimester elok dan dipermudahkan lah ❤️

Saya dari trimester 1 selalu nyeri dekat ari2 . kadang sakit nak berjalan laju pun susah .. sabar sampai kandungan dah masuk 6 bulan lebih saya pergi berurut bidan rupanya peranakan jatuh . bidan angkat terus hilang sakit , jalan pun tak rse dah sakit 😅 tapi setiap org tak sama lah sis

Normal awak. Tak semua ibu mengandung ada alahan. Saya pun macam awak, tak ada alahan, muntah atau morning sickness. Masa first trim, hanya sentiasa mengantuk & tak suka bau suami 😂 Sekarang saya 38 minggu dan menunggu masa nak bersalin. Doakan saya dipermudahkan bersalin nanti ye.

1y trước

alhamdulilah smoga dipermudahkan.. sy pun cm tue jgk

sy pun cm sis jgk kdg2 memikir jgk.. tp.so far alhamdulilah.. btul kdg2 tidur pun rse angin dlm.perut jgk

normal sis. selalu alahan datang 6-7wk. kalau tak ada, lagi Alhamdulillah 😆

1y trước

takleh nak cakap sis. atas badan. saya haritu masuk 15wk hilang alahan, alhamdulillah. tapi dtg cobaan lain pulak 😅 ada org straight sampai bersalin takde corner2. tapi selalunya masuk 2nd trimester banyak lega. kalau tak, sis bagitahu doktor/nurse time check up tau. risau kalau alahan teruk sangat bahaya juga. ada dengar org kata alahan boleh jadi sebab kurang magnesium dalam badan. boleh cuba cari magnesium supplement mungkin membantu 🤗

mula mmg Rasa Krem ii je , masuk je 5 or 6 weeks mulalah mual,

normal. saya pun time 1st trim macamtu

sy pun tengah alaminya sekarang

samalah.. sy 6w tp ank 2nd