susah tidur

hai nak tanyalah, ada ke kat sini baby dia macam saya umur 4 bulan susah tidur and asik merengek. saya perasan dia start macam ni time nak beralih bulan masuk ke 4 bulan. saya da buntu da ni. kesian dia mata da merah. before ni tidur kat katil and skrg saya try buat tidurkan buai pun taknak tidur, tidur tak sampai 1 jam pun. #firstmom #Buntu #ingintahu #bantusharing #SeriusTanya

1 Trả lời

sama macam anak saya sis.4 bulan susah nak tidur.mungkin betul nak beralih bulan kan.saya biasa urut ii dia dlu sebelum tidur.bedung kemas ii jangan ketat sngt jangan longgar sangat.kadang ii sye urut ii sikin bdn dia sebelum nak tidurkan tu.try bukak suara lullaby(suara tenangkan bayi)dekat youtube.bukak slow ii.anak sye biasa kalau bukak suara lullaby bru bole tidur