Cuci Botol Susu

Hai, nak tanyah pendapat mummy2 semua. Kalu cuci botol susu perlukah setiap kali cuci guna sabun atau bilas2 guna air saja. ? Sebab ramai ckp tak perlu guna sabun. Bilas air saja.

14 Các câu trả lời

ya, guna sabun khas cuci botol.. terutama kalau susu ibu.. wajib cuci bersih.. dan steam seketika.. kalau x, nnti bby sakit.. kembung la meragam la.. mcm2..

Guna sabun pencuci khas utk botol bayi. Kalau bilas saja tak bersih. Susu ibu berminyak takut lekat dekat botol nnt jd tempat pembiakan bakteria.

Saya pakai susu sabun botol brand pureen. Ank saya fully breast milk. Botol berminyak jadi kena sabun. Lepas tu saya rendam dalam air panas.

Boleh guna pencuci kleenzy dari tasneem.. No chemical.. Boleh cuci buah, cuci pam susu jugak.. http://www.wasap.my/+60142659754/tapkleenzy

kalau sy tiap kali cuci mmg guna sabun khas utk botol bby..pastu 2 hari skali mesti rendam dgn air panas 😊

5y trước

Ya cadangan yg bagus

P ja mana2 mall cari sabun cuci bottle baby.. klu bahagian barang baby.. bnyk choice tu.

Kena guna sabun, botol susu berminyak..sy guna baby guzel.. bottle cleanser + sterilizer

5y trước

sama..wangi sabunnya..botol pun cerah je lepas basuh..takde la kelabu asap 🤣

Sabun jenama apa yah sis? Penat sudah cari sabun cuci khas botol baby tapi tak jumpa

5y trước

Dekat shopee pun ada. Sy beli di shopee

klu susu ibu...blemak.n bminyk botol 2..kne pki sabun jgk...

Sy cuci biasa..tp lpas 2 rebus 5mnt air gelegak